Domovská stránka > J > Jak Udělat Snímek Obrazovky Windows 10?

Jak udělat snímek obrazovky Windows 10?

V závislosti na hardwaru můžete použít klávesu s logem Windows + PRTSCN jako klávesovou zkratku pro pořízení screenshotu obrazovky. Pokud vaše zařízení tlačítko nebo klávesu PRTSCN nemá, můžete pomocí kombinace kláves FN + klávesa s logem Windows + MEZERNÍK pořídit screenshot, který pak můžete „vytisknout”.

Přečtěte si více

Jak udělat výstřižek obrazovky Windows?

Otevření nástroje Výstřižky a pořízení screenshotu

  1. Stiskněte klávesu s logem Windows + Shift + S. Zatímco budete vybírat oblast výstřižku, plocha ztmavne.
  2. Obdélníkový režim je vybraný ve výchozím nastavení.
  3. Snímek obrazovky se automaticky zkopíruje do schránky.
Tak jak udělat screenshot na windows 11? Toto jsou nejúčinnější způsoby pořizování snímků obrazovky v systému Windows 11:
  1. Tlačítko Print Screen. 1.1 Alt + tisknout obrazovku. 1.2 Klávesa Windows + Print Screen.
  2. PrtSc s OneDrive.
  3. Nástroj pro vystřihování
  4. Snímky obrazovky s herním panelem.
  5. Externí aplikace pro snímky obrazovky.

Jak udělat printscreen celé obrazovky?

Stiskněte kombinaci kláves CTRL + PRTSCN. Celá obrazovka zešedne včetně otevřené nabídky. Vyberte Režimnebo v dřívějších verzích Windows vyberte šipku vedle tlačítka Nový. Vyberte druh odsátí a potom vyberte oblast snímku obrazovky, kterou chcete zachytit. Tak jak vyfotit část obrazovky na pc? Zkratka Win + Shift + S nabídne okamžitý ořez snímku obrazovky. Po stisknutí Win + Shift + S se kurzor myši promění v křížek. Obrazovka ztmavne a vy budete moci křížkem vybrat obdélníkovou oblast přetažením (stisknout levé tlačítko myši, podržet, vybrat pohybem, pustit).

Kam se ukladaji Výstřižky?

Stačí použít Win + Print Screen a screenshot se objeví ve složce Pictures/Screenshots neboli Obrázky/Snímky obrazovky. Samotné Print Screen stále ukládá do Schránky (clipboardu). Když to vezmeme v úvahu, jak vložit výstřižek? K rychlému použití aplikace Výstřižek a skica lze použít i klávesové zkratky. Stiskneme-li zkratku klávesa Windows + Shift + S, tak se rovnou zobrazí okno se třemi tlačítka v horní části pro provedení výřezu.

Jak sejmout na obrazovce?

Stiskněte na klávesnici klávesu PrintScreen (Prt Sc nebo Prt Scr). Jste-li na notebooku, může být nutné stisknout kombinaci kláves Fn+Prt Scr. Tato kombinace vyfotí, co máte momentálně na obrazovce a uloží do paměti (tzv. schránky). Jak udělat Print Screen webové stránky? Otevřete v něm webovou stránku, jejíž obrázek potřebujete a stiskněte klávesu [F12]. Spustíte tak nástroj pro vývojáře. Následně stiskněte kombinaci kláves [Ctrl] + [Shift] + [P] a dostanete se do příkazového řádku prohlžeče. Na něm stačí napsat slovo »Screenshot« a pak so můžete vybrat z nabídky dostupných příkazů.

Může se také zeptat, jak kopírovat jen část obrazovky?

Zkopírování jenom obrázku aktivního okna

  1. Klikněte na okno, které chcete zkopírovat.
  2. Stiskněte kombinaci kláves ALT+PRINT SCREEN.
  3. Vložte obrázek (CTRL+V) do Office aplikace nebo jiné aplikace.

By Marko

Kde se uloží snímek obrazovky? :: Jak kopírovat z obrazovky?
Užitečné odkazy