Domovská stránka > J > Jak Zjistit Stav Harddisku?

Jak zjistit stav harddisku?

Mezi klasické programy na diagnostiku pevných disků se dnes řadí například utility HD Tune, CrystalDiskInfo a Speedfan, dobrou službu vám prokáže i Hard Drive Inspector. Utility pro SMART kontrolu disků nabízejí i jednotliví výrobci - příslušný program vydala třeba společnost Western Digital, Hitachi a Seagate.

Přečtěte si více

Také, jak opravit poškozený disk?

Oprava dat na vašem HDD

Pomocí utility MS Windows chkdsk /r opravíte strukturu dat na disku. Kontrolu disku spustíte přes grafické rozhraní ve Windows (Win + E, klikněte pravým tlačítkem myši na disk, zvolte vlastnosti, vyberte kartu „Nástroje“ a volbu „Zkontrolovat“).
Jak oživit hard disk? Jakmile řídicí desku - lépe řečeno tělo disku - vyměníte, můžete pevný disk prostřednictvím revoSleep opět probudit. Ten nyní neabsolvuje kompletní inicializační proceduru, nýbrž v ideálním případě ihned vydá všechna data, která byla až dosud nedostupná.

Jak poznat nefunkční SSD?

Dalším ze skvělých způsobů, jak poznat vadný SSD disk či jak otestovat externí HDD, je využití aplikace HD Tune. Ta je na rozdíl od HDDScanu určena pro opravdu hloubkový test vašeho disku. Jak vypadá hard disk? Moderní pevné disky mají nejčastěji průměr 3,5 palce pro stolní počítače a 2,5 palce především pro notebooky či servery. HDD jsou připojeny k systémům kabely SATA (Serial ATA), kdysi PATA (Parallel ATA), USB nebo SAS (Serial Attached SCSI), či nově bez kabelů přímo přes M. 2 konektory na základní desce.

Tak jak zkontrolovat hardisk?

Vadné sektory a kontrola pevného disku pomocí chkdsk

  1. Stiskněte klávesu Windows.
  2. Do pole vyhledávání napište „cmd“.
  3. Vyhledanou aplikaci „Příkazový řádek“ spusťte jako správce.
  4. Na řádek s kurzorem napište „chkdsk“, označení diskové jednotky, kterou chcete zkontrolovat (např.
Kde najdu pevný disk? Klikněte pravým tlačítkem myši na "Tento počítač" a v rozbaleném menu klikněte na položku "Spravovat". Otevřelo se Vám okno "Správa počítače". Zde klikněte v levé nabídce "Úložiště" a dále na "Správa disků". Nyní v prostřední části vidíte všechny připojené pevné disky.

A další otázka, co je životnost tbw?

Životnost. Výhody SSD (rychlost, váha, odolnost) mají i svou stinnou stránku a tou je relativně nízká životnost. U SSD se uvádí parametr TBW (Total Bytes Written), který značí, kolik dat může být na disk celkem bezpečně zapsáno, než selže. Hodnota tohoto parametru naštěstí s postupným vývojem nových technologií stoupá. Jak spustit opravu disku? Chcete-li opravit chyby bez kontroly chybných sektorů na disku, zadejte na příkazový řádek příkaz chkdsk volume: /f a stiskněte klávesu . Chcete-li opravit chyby, chybné sektory a čitelné informace, zadejte na příkazový řádek příkaz chkdsk volume: /r a stiskněte klávesu .

Tak jak opravit partition?

Smazali jste si omylem partition a hledáte program pro obnovu ztracených dat? Zkuste TestDisk. TestDisk je volně dostupný program pro obnovu ztracených diskových oddílů.

By Mettah Breedlove

Jak opravit vadné sektory na disku? :: Jak zjistit funkčnost RAM?
Užitečné odkazy