Domovská stránka > C > Co Znamená Cat 6?

Co znamená Cat 6?

Kabely Cat6, také nazývané kabely kategorie 6 nebo Cat 6, poskytují nižší přeslech, vyšší poměr signál-šum a jsou vhodné pro 10GBASE-T (10-Gigabit Ethernet), zatímco kabely Cat5e podporují pouze až 1000BASE-T ( Gigabit Ethernet).

Přečtěte si více

Tak co je to lan kabel?

Ethernet (výslovnost iːθərnɛt) je název souhrnu technologií pro počítačové sítě (LAN, MAN) z větší části standardizovaných jako IEEE 802.3, které používají kabely s kroucenou dvojlinkou, optické kabely (ve starších verzích i koaxiální kabely) pro komunikaci přenosovými rychlostmi od 1 Mbit/s po 400 Gbit/s. Jak zapojit prodlužovák? Černý (hnědý) vodič tedy připojíme do svorky, která patří při pohledu na zásuvku zepředu k levé zdířce zásuvky. Na pravou zdířku je připojen vodič modrý a na středový kolík vodič žlutozelený. Na vidlici (zástrčce) je zapojení přesně naopak: černý (hnědý) vodič je na pravém kolíku, modrý vodič na levém kolíku.

Jak zapojit stíněný kabel?

Pro plné využití stíněného kabelu (STP) je nutné mít i stíněné konektory. Příslušný drátek potom stačí připojit ke stínícímu plechu konektoru. Pokud ovšem máte běžnější celoplastové konektory, zůstane stínění nevyužito. I tak však bude kabel bez problémů fungovat. Jak zapojit RJ konektor? Zapojení RJ45: Počítač - Rozbočovač / Modem

Toto zapojení se používá pro spojení počítače s rozbočovačem, switchem, routerem, nebo modemem a je tak nejběžnější varianta zapojení internetového kabelu. Kabel zapojíte na obou stranách stejně, nasadíte krimpovací kleště a zacvaknete. Hotovo.

Může se také zeptat, co je ftp a utp?

FTP kabel je určený do budov

UTP kabel se hodí do domácností a ke koncovým zařízením, STP kabel se hodí do elektroinstalací a průmyslových objektů. Kam tedy umístit FTP kabel?
Kdy použít stíněný kabel? Stíněnou dvojlinku můžeme použít především tam, kde musíme chránit kabely proti škodlivému elektromagnetickému vlivu z vnějšku. To je důležité zejména u zařízení pracujících s rychlostí 10 GB/s kategorie 6A a 7/7A. V případě té druhé v zásadě neexistuje žádná jiná možnost, požadavkem je použití kabelu S/FTP.

Jaký kabel pro PoE?

Jaký je princip PoE

Napájení po ethernetovém kabelu podle specifikace IEEE 802.3af využívá standardní Category 5 (CAT-5) kabel. Přestože CAT-5 kabel obsahuje čtyři kroucené páry, pouze dva z nich se u sítí 10BaseT a 100BaseT používají pro přenos dat.
Můžete se také zeptat, na co se používá koaxiální kabel? Koaxiální kabel (zkráceně koax nebo koaxiál, též méně přesně anténní kabel) je elektrický kabel s jedním vnějším vodičem ve tvaru válce a jedním drátovým nebo trubkovým vodičem uvnitř. V kabelové síti slouží pro přenos elektromagnetického vlnění o vysokém kmitočtu (signál digitální televize a dat – internetu).

Jaký koaxiální kabel pro kabelovou televizi?

Pokud to budou anténní rozvody, tedy televizní vysílání, pak potřebujete kabel s impedancí 75 ohm. Pro přenos dat se používají koaxiální kabely s impedancí 50 ohmů. Ale existují i kabely i jinými impedancemi, tak pozor na to, je to důležitý parametr a kabely nejsou zaměnitelné!

By Milan

Jak zjistit jestli mám Zavirovany mobil? :: Jak si vybrat grafickou kartu?
Užitečné odkazy