Domovská stránka > J > Jak Odstranit Mezery V Textu?

Jak odstranit mezery v textu?

Funkce Excel TRIM odstraní z textu všechny mezery kromě jednoho mezery mezi slovy. Nyní v buňce H4 použijeme funkci TRIM . Na kartě Vzorce v části Funkce klikněte na rozevírací nabídku Text a vyberte OŘÍZENÍ.

Přečtěte si více

Jak odstranit tvrdou mezeru ve Wordu?

V celém dokumentu pomocí ctrl + H (pro jistotu ještě jednou) zrušte pevné mezery (ctrl + shift + mezerník) a nahraďte je obyčejnými. Jak změnit řádkování? Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte Možnosti řádkovánía potom v části Mezery zvolte požadované možnosti. Pokud chcete změnit mezery před nebo za vybranými odstavci, vyberte šipku vedle před nebo za a zadejte požadovanou velikost mezery. Vyberte Nastavit jako výchozí.

Jak posunout text ve Wordu bez Enterů?

Použití tabulátorů může být různorodé - můžete s nimi odsadit např. první řádek odstavce (ne, že by neexistovalo i jiné řešení, jak první řádek odsadit). Nebo můžete zarovnat všechny položky do jedné úrovně. Tabulátor prostě posune text na požadovanou pozici podle horizontálního pravítka ve Wordu. Jak se zbavit řek v textu? Dělení slov

Odstranit řeky v textu lze několika způsoby, tím nejjednodušším je nepoužívat zarovnávání do bloku. Velmi často lze řeky odstranit drobnou změnou slovosledu nebo použitého slova. Pokud změna slovosledu nepomáhá, můžete zkusit použít dělení slov.

Jak nahradit mezeru?

Vyberte rozsah, kterým nahradíte mezery, a stiskněte Ctrl + H současně otevřete dialogové okno Najít a nahradit. Poznámka: Dialogové okno Najít a nahradit můžete také otevřít kliknutím Domů > Najít a vybrat > Nahradit. Jak se zbavit pevné mezery? Pevná mezera za pomoci klávesové zkratky

Stiskněte levý nebo pravý Ctrl, k němu klávesu Shift a nakonec mezerník.

Jak vytvorit pevnou mezeru?

Pevnou mezeru napíšeme pomocí ASCII kódu, a to takto:

  1. Stiskneme levý Alt a držíme ho.
  2. Na numerické částí klávesnice napravo zadáme číselný kód 255.
  3. Pustíme levý Alt a dojde automaticky k propsání.
Jak udělat Nezlomitelnou mezeru? Na PC se nezlomitelná mezera častokrát píše pomocí kláves Ctrl + Shift + mezera. V případě, že Vám výše uvedený způsob nefunguje, je vždy možné se spolehnout na ASCII kódy, kde se nezlomitelná mezera napíše zmáčknutím klávesy Alt a vyťukání kódu 0160 na numerické klávesnici. Po puštění Altu se pevná mezera napíše.

Jak změnit mezery mezi řádky ve Wordu?

Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte požadovanou velikost řádkování nebo vyberteMožnosti řádkování a potom v části Mezery vyberte požadované možnosti.

By Dylana Mlodzianowski

Jak nastavit řádkování v Libre Office? :: Jak vypnout malware?
Užitečné odkazy