Domovská stránka > J > Jak Odkázat Na Webovou Stránku V Textu?

Jak odkázat na webovou stránku v textu?

Připravte si tedy údaje:

  1. Autor. Ten, kdo citovaný text napsal.
  2. Název. Název citovaného textu (příspěvku, stránky, podstránky apod.).
  3. Nakladatel nebo vydavatel. Uvádí se podle potřeby.
  4. Typ nosiče nebo média.
  5. Požadavky na software / velikost souboru apod.
  6. Datum vydání / aktualizace / revize.
  7. Datum citace.
  8. Dostupnost a přístup:

Přečtěte si více

A další otázka, jak přímo citovat webovou stránku?

Příspěvky na webových stránkách

In: Název webové stránky / webového sídla. [typ nosiče]. Místo: nakladatel, datum publikování. Datum aktualizace [cit.
Jak citovat webovou stránku v textu Harvard? webové stránky) mají v závorce pouze autora a rok. Pokud mají dva nebo více zdrojů stejného tvůrce i rok vydání, odlišují se malými písmeny abecedy přiřazenými k roku vydání. V takovém případě se písmena uvádí i v závěrečném seznamu zdrojů: (Šuleř, 2010a, s. 5) a (Šuleř, 2010b, s.

Jak citovat et al?

Jak citovat v textu více autorů

V případě dvou autorů uvádíte obě jména a rok vydání publikace. Pokud se na publikaci podílelo více autorů, uvádíte jméno prvního autora a zbytek nahrazujete zkratkou „et al. “ nebo „aj. “, případně “a kol.”.
Jak správně citovat webové stránky? Webová stránka - vedlejší webová stránka

Název webového sídla. Další názvy webového sídla [typ nosiče]. Další tvůrce. Místo: nakladatel, datum publikování, datum aktualizace/revize [datum citování].

Jak se píše citace v textu?

Existují dva základní způsoby, jak využít ve svém textu cizí informace či myšlenky: citace a parafráze. V citaci uvádíte doslovné znění svého zdroje a dáváte ho do uvozovek. Parafráze je naopak volným zopakováním myšlenek a do uvozovek se nedává. Pro obě ale platí, že je třeba původní text reprodukovat přesně. Jak citovat webovou stránku bez autora? Ve Vašem případě pokud webová stránka nemá autora, citovali bychom ji pod jménem stránky, tj. Barthelův test a poté rok.

Můžete se také zeptat, jak se citují obrazky?

Pokud citujete obrázky nebo grafy, za názvové údaje do hranaté závorky je třeba uvést, o jaký druh zdroje se jedná, např. [obrázek], [graf]… Pokud je součástí nějakého dokumentu, uvedeme do citace kterého. Jak citovat přímou citaci? - Přímá citace je doslovné převzetí části textu jiného autora. Musí být v textu graficky zvýrazněna uvozovkami nebo kurzívou (zkratka cit. se v tomto případě nepoužívá).

Jak citovat v Harvardském stylu?

Obecná pravidla pro Harvardský systém

✓ Jméno tvůrce a rok vydání citovaného zdroje jsou uvedeny v textu ve formě (jméno, rok, rozsah stran). v závorce pouze autora a rok. Bibliografické citace jsou uspořádány v seznamu zdrojů v abecedním pořadí podle příjmení autorů (dále podle roku, pak podle názvu).

By Brechtel Sticklen

Jak citovat a kol? :: Jak správně citovat?
Užitečné odkazy