Domovská stránka > J > Jak Cislovat Stranky?

Jak Cislovat stranky?

Na kartě Vložení klikněte na ikonu Číslo stránky a pak klikněte na Číslo stránky. Vyberte umístění a pak vyberte styl zarovnání. Word automaticky očísluje všechny stránky kromě určených titulových stránek. Pokud chcete změnit styl číslování, vyberte Formát a pak zvolte formátování, které chcete použít.

Přečtěte si více

Jak Nečíslovat poslední stránky?

Dostaňte se do zápatí na kterékoli stránce prvního oddílu a číslo smažte. Pokud potřebujete zvlášť očíslovat ještě přílohy, použijte obdobný postup. Může se také zeptat, jak vložit číslování stránek? Nastavit číslování stránek lze v záložce „Vložení“ → „Číslo stránky“ → „Dolní okraj stránky“ → „Č. ve formátu prostého textu 2“ (viz následující obrázek). Aby bylo možné začít s viditelným číslováním např. od páté stránky, je potřeba za konec textu čtvrté stránky vložit „Konec oddílu na další stránce“.

Jak ukoncit Cislovani?

Odebrání čísel stránek

  1. Přejděte na Vložení > Číslo stránky a zvolte možnost Odebrat čísla stránek.
  2. Pokud není tlačítko Odebrat čísla stránek dostupné nebo pokud se některá čísla stránek stále zobrazují, dvakrát klikněte do záhlaví nebo zápatí, vyberte číslo stránky a stiskněte klávesu Delete.
Jak nastavit číslování? Nastavit číslování stránek lze v záložce „Vložení“ → „Číslo stránky“ → „Dolní okraj stránky“ → „Č. ve formátu prostého textu 2“ (viz následující obrázek). Aby bylo možné začít s viditelným číslováním např. od páté stránky, je potřeba za konec textu čtvrté stránky vložit „Konec oddílu na další stránce“.

Jak změnit řádkování?

Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte Možnosti řádkovánía potom v části Mezery zvolte požadované možnosti. Pokud chcete změnit mezery před nebo za vybranými odstavci, vyberte šipku vedle před nebo za a zadejte požadovanou velikost mezery. Vyberte Nastavit jako výchozí. Jak se ruší konec stránky? Odebrání ručně zadaného konce stránky

  1. Přejděte na Domů a vyberte Zobrazit nebo skrýt . Při práci na dokumentu se zobrazí konce stránek.
  2. Poklikejte na konec stránky, vyberte ho a stiskněte Delete.

Jak Cislovat Bakalarskou prací?

První strany závěrečné práce, které tvoří název práce, poděkování vedoucímu práce atd. se nečíslují. Čísluje se až strana, na které je úvod. Pokud je úvod na straně 8, potom strany 1 – 7 budou bez číslování a stránka, na které začíná úvod, začne číslování závěrečné práce od čísla 8. Tak jak odstranit konec oddílu? Pokud jste do dokumentu přidali konce oddílů, můžete jejich začátek a konec zobrazit nejsnadněji tak, že zobrazíte formátovací značky. Přejděte na Domů avyberte Zobrazit všechny netisknutelné znaky. Vyberte konec oddílu a stiskněte Klávesu Delete.

Tak jak vložit čísla stránek v libreoffice?

Kliknutím umístěte do záhlaví textový kurzor (svislá čárka). Ocitne se na začátku řádku v záhlaví. Poté z hlavní nabídky Vložit a podnabídky Pole vyberte položku Číslo stránky. V záhlaví se objeví číslo aktuální stránky na šedém pozadí.

By Lathan

Jak na číslování stran ve Wordu? :: Jak dostat aplikaci z knihovny na plochu?
Užitečné odkazy