Domovská stránka > J > Jaké Sociální Sítě Vlastní Facebook?

Jaké sociální sítě vlastní Facebook?

Facebook dnes vlastní sociální síť Instagram a také aplikaci WhatsApp. Odkoupil také společnost Oculus a vyvíjí brýle pro virtuální svět. Snaží se o vývoj digitálních peněz s názvem Libra. Facebook vydělává na reklamě a čelí velké kritice z nedostatečné ochrany osobních údajů uživatelů.

Přečtěte si více

Kdy vznikly sociální sítě?

První sociální síť se objevila již v roce 1997. Jednalo se o projekt Sixdegrees.com, který tehdy nabízel možnost vytvořit si profil a propojit se s přáteli. Služba sice svůj provoz ukončila v roce 2001, ale právě funkce tohoto projektu definovaly základ, který mají sociální sítě dodnes společný. Tak kdo vymyslel první sociální síť? Výraz „sociální síť” jako první použil profesor londýnské ekonomické univerzity J. A. Barnes v roce 1954, když v Norsku studoval sociální vazby mezi tamními rybáři. Přišel s jednoznačným závěrem: celou společnost prý můžeme definovat jako množinu bodů, z nichž některé jsou propojeny vzájemnými vztahy.

Kdo vytváří síť sociálních služeb?

Metodický materiál dále vychází ze základní premisy, a to, že kraje (příp. obce a na národní úrovni MPSV) jsou správci sítě sociálních služeb. Jako správci mají odpovědnost za podobu této sítě a mají také k dispozici nástroje, jak síť měnit (transformovat). Jaké nebezpečí hrozí na sociálních sítích? Hlavní nebezpečí sociálních sítí nastiňuji níže: Stanete se na nich závislí Jste více ve stresu, můžete začít trpět depresí Cítíte se osamělí a vyloučeni ze společnosti.

Jaká jsou rizika sociálních sítí?

Nesdílejte fotografie svých dětí

Zatímco pro vás a vaše přátele je to roztomile srandovní fotka, váš potomek to za pár let může vnímat jinak. Tím spíš, když na fotku narazí jeho spolužáci. Na sociální sítě pak rozhodně nepatří nejen nahaté děti, ale i jakákoliv fotka, kde se děti nacházejí v choulostivých pozicích.
Tak jaké nebezpečí hrozí na internetu? Může pak dojít např. k vykradení bytu, únosu, pohlavnímu zneužití nebo těžkému ublížení na zdraví nikdy nereagovalo na obtěžující a neslušné zprávy a výzvy, zaslání svých fotografií apod.

Jak se bezpečně chovat na internetu?

Jak bezpečněji používat Internet

- Zabezpečte přístup na domácí síť Wi-Fi silným heslem (použijte velká i malá písmena, číslice a další znaky). - Na veřejných sítích Wi-Fi nenavštěvujte stránky, kde je třeba zadávat osobní nebo jiné citlivé údaje. - Používejte u svého poštovního klienta spamový filtr.
Co nedávat na sociální sítě? Nedávejte na sociální sítě nesmysly a nevhodné fotky. Dvakrát si rozmyslete, co na internet dáváte, píšete, a jaké to může mít důsledky, než to uděláte. Nenechte se strhnout trendy a těmito lidmi. Nebyli byste o nic lepší jak lidi, co to tam dávají.

Také, jak na sítě citace?

Citace: LOSEKOOT, Michelle a Eliška VYHNÁNKOVÁ. Jak na sítě: ovládněte čtyři principy úspěchu na sociálních sítích. V Brně: Jan Melvil Publishing, 2019. Žádná velká věda.

By Barber Arden

Čím se měřil čas? :: Jak na sociální sítě?
Užitečné odkazy