Domovská stránka > P > Proč Nemit Sociální Sítě?

Proč Nemit sociální sítě?

důvod – ztráta lidskosti, porozumění. Sociální sítě vytvářejí skupinám lidí uzavřený svět. A tak se milovníci vláčků nedozvědí, co dělají milovníci rozhleden, gravidní ženy nevěnují žádnou pozornost bulimičkám, neonacisté si nečtou Masaryka nebo Patočku a nechtějí vědět, v čem spočívá demokracie a jak to slovo vzniklo.

Přečtěte si více

Co je problémem sociálních síti?

Sociální sítě nejsou bezpečným místem, jakým se mohou na první pohled zdát. Číhá na nich velká spousta lidí, kteří nemají dobré úmysly. Tito hanebníci jen čekají na to, až vás budou moci podvést nebo zneužít. Jak nás ovlivňují sociální sítě? Sociální sítě nás ovlivňují ve velké míře, mají vliv na duševní zdraví, způsob komunikace, sociální vztahy, chování. Jakým způsobem ovlivňují naši pozornost a paměť? Studie ukazuje, že media multitasking může být spojen se ztrátou pozornosti a zhoršenou pamětí.

Pokud jde o to, co je to závislost na sociálních sítích?

O závislosti lze hovořit v případě, že jsou přítomny tyto projevy: Sociální sítě mají přednost před reálným životem (setkávání s přáteli, rodinou apod.) Vyskytuje se nutkavá potřeba sociální síť kontrolovat a pokud není uspokojena, vzrůstá nervozita a hrozí agresivní chování Proč si smazat Instagram? Nejnovější studie prokazují, že používání sociálních sítí zvyšuje deprese, úzkosti a pocity nespokojenosti sám se sebou. Obzvláště to pak platí pro Instagram, kde se srovnáváme s tzv. referenčními skupinami. Dříve platilo, že ve třídě nebo v našem okolí byl někdo „chytřejší“‎ nebo třeba „hezčí“‎.

Proč odejít z Facebooku?

Podle serveru BusinessInsider.com využíval data z Facebooku pro získávání e-mailových hesel a čtení soukromé pošty, aby tak zdiskreditoval své konkurenty. Tato obvinění, přestože jsou neprokázaná a někdy zastaralá, každopádně vyvolávají otázky o etice ředitele největší světové sociální sítě. Jaká jsou nebezpečí související s používáním sociálních sítí? Hlavní nebezpečí sociálních sítí nastiňuji níže: Stanete se na nich závislí Jste více ve stresu, můžete začít trpět depresí Cítíte se osamělí a vyloučeni ze společnosti.

Co nepatří na sociální sítě?

Podívejte se, jaké další 4 věci jako podnikatelé na sociálních sítích raději nesdílet:

  1. Politika a náboženství Bývaly doby, kdy se o politice a náboženství na veřejnosti nemluvilo.
  2. Negativní věci o klientech nebo o světě kolem vás.
  3. Nadměrné množství příspěvků
  4. Nesociální obsah.
Také, jak mohou být sociální sítě zneužívány? Hoaxy a kyberšikana

Další záludností sociálních sítí je snadné šíření nepravdivých informací. V tomto směru pak vyniká především šíření tzv. hoaxů (poplašná zpráva, obvykle vymyšlená tak, aby působila dojmem, že se něco takového mohlo stát).

Jak můj život ovlivňují sociální sítě?

Trpíme úzkostí, depresemi, nízkým sebevědomím, nespavostí a ztrátou pozornosti. Husákovy děti o nás někdy rozhlašují, že jsme hloupí, nic neumíme a nevíme, co je to opravdová práce. Svět bez internetu je pro nás jen mlhavou vzpomínkou z dětství a častěji než na kokainu jsme závislí na sociálních sítích.

By Prowel Stabel

Jak sociální sítě ničí vztahy? :: Na kterých telefonech nebude fungovat WhatsApp?
Užitečné odkazy