Domovská stránka > J > Jak Pouzivat Canva?

Jak pouzivat Canva?

Jak začít s Canvou ve 3 krocích

  1. Registrujte se. Po velmi krátké registraci, kterou snadno provedete pomocí e-mailu, případně vašeho Google či Facebook účtu, můžete začít okamžitě tvořit.
  2. Vytvořte si svůj návrh. Brzy poznáte, že cesta k dokonalé grafice nebyla nikdy snazší!
  3. Uložte si svoji práci. Blížíme se do finále!

Přečtěte si více

Jak zrusit Canva?

Z vašeho účtu Canva Pro stačí pouze – Nastavení účtu, vyberte kartu Fakturace a týmy, přejděte dolů na Předplatné a klikněte na Zrušit předplatné. Jak změnit velikost v Canvě? Klikněte na Create a design nahoře a vyberte Edit photo z nabídky.

  1. Nahrajte obrázek z počítače a klikněte na Edit Photo.
  2. Klikněte na Resize v horní části a zobrazí se vám spousta možností změny velikosti.
  3. Vyberte možnost velikosti a klikněte na Resize změnit rozměry obrázku.
  4. Spusťte Canva app na vašem telefonu.

Kolik stojí Canva prémium?

Pokud jste vzdělávací nebo nezisková organizace, máte možnost získat prémiovou verzi Canva Pro zdarma. Ta stojí běžně necelých 10 dolarů/uživatel, což pro menší organizaci např. o 10 zaměstnancích může znamenat zhruba 30 000 Kč ročně. Jak nahrát vlastní font do Canvy? Následuj tyto kroky:

  1. Otevřete Canva.
  2. Vybrat Brand Kit z postranního panelu na domovské stránce.
  3. Klikněte Upload a Font pod Brand Fonts.
  4. Vyberte písmo, které chcete nahrát, a stiskněte Open.
  5. Budete dotázáni, zda máte potřebné licence nebo oprávnění k použití písma.
  6. Počkejte na dokončení nahrávání.

Jak v Canvě otočit stránku na šířku?

Posun, změna velikosti, otočení

Základní princip úprav je stejný u všech typů objektů. Poté, co objekt na stránce označíme, tak ho můžeme chycením a potažením přesouvat. Jemný posun lze provést i pomocí šipek na klávesnici. Potažením za úchyty v rozích a ve středech stran lze měnit velikost objektu.
Jak udělat video v Canvě? Canva Video Editor je dostupný každému uživateli a nabízí spoustu základních funkcí zcela zdarma. V případě, že byste chtěli využít složitější animace nebo mít kompletní přístup k fotobance, můžete využít předplatné. Rozhraní aplikace běží přímo v prohlížeči, je velmi jednoduché a intuitivní.

Můžete se také zeptat, jak se naučit dělat grafiku?

Na vytvoření hezké grafiky není nutný Photoshop. Na internetu je mnoho dostupných online editorů, ve kterých jednoduchou grafiku vytvoříte snadno a rychle. Jednou z nejlepších aplikací na tvorbu jednoduché grafiky je Canva . Canva je uživatelsky velmi přívětivá a v základní verzi je zdarma. Jak vložit obrázek do Canvy? Na podzáložce Nahrané soubory si můžeme do služby nahrávat vlastní obrázky – jak fotografe, tak ilustrace. Obrázek nahrajeme kliknutím na tlačítko Nahrajte vlastní obrázky. Podporovány jsou formáty JPG, PNG a SVG.

Jak udělat v Canvě průhledné pozadí?

Transparentní pozadí si můžete zvolit jakmile budete výsledný design stahovat. Nezapomeňte, že pozadí musí být bílé barvy. Ujistěte se, že máte zaškrtnutou kolonku “Průhledné pozadí”. Pokud tak neučiníte, výsledný design bude obsahovat bílé pozadí.

By Finley

Jak používat WhatsApp na PC bez telefonu? :: Jak funguje Apple Peněženka?
Užitečné odkazy