Domovská stránka > J > Jak Používat Dlna?

Jak používat DLNA?

Domácí síť DLNA

Připojte televizor BRAVIA s certifikací DLNA ke směrovači pomocí kabelu Ethernet, spolu s dalšími DLNA zařízeními. Ke směrovači je můžete připojit pomocí kabelů či bezdrátové technologie WiFi, která je integrovanou součástí mnoha zařízení.

Přečtěte si více

Jak přehrát film z PC na televizi?

V pc spusťte Průzkumníka Windows, najděte složku s filmy – obvykle externí hard disk a na souboru s filmem (avi, mp4, mkv) klikněte pravým tlačítkem myši a zvolte Vysílat na zařízení – u mě konkrétně TV Samsung. V televizi bude nutné poprvé potvrdit – pouze odkliknout OK, že povolujete z pc / notebooku film přehrát. Co je to síť LAN? Local Area Network (též LAN, lokální síť, místní síť) označuje počítačovou síť, která pokrývá malé geografické území (např. domácnosti, malé firmy). Přenosové rychlosti jsou vysoké, řádově Gb/s.

Jak na WiFi?

Jak zapojit router ?

  1. router umístíme na požadované místo ( ideálně mezi místnosti kde chcete mít nejlepší pokrytí ) a zapojíme jej do zásuvky na 230 V.
  2. přívodní ETHERNET / UTP kabel zapojíme do portu WAN (internet) do routeru, ten bývá jako jediný barevně odlišený
Jak se pripojit na router TP Link? V PC spustíme internetový prohlížeč (chrome, firefox, explorer) a do adresního řádku zadáme IP adresu 192.168.0.1 (je uvedena v manuálu, nebo na spodní straně routeru) a stiskneme Enter. Pro nastavení parametrů sítě vybereme v menu routeru Quick Setup a klikneme Next.

Jaký je rozdíl mezi WAN a LAN?

LANWAN

LANWAN
přenosová rychlostvyšší (např. 10 až 100 Mbps)nižší (např. 64 kbps)
Co má svítit na routeru? Indikační diody routeru
  1. POWER – zařízení je zapnuto – tato kontrolka by měla trvale svítit.
  2. WAN – indikuje přítomnost datového kabelu s přívodem internetu (port WAN), bliká při přenosu dat.
  3. LAN 1-4 – indikuje přítomnost datových kabelů v jednotlivých portech s aktivním zařízením domácí sítě (počítač, TV apod.)

Jak zjistit WAN IP adresu?

Klávesovou zkratkou Win + R vyvoláte aplikaci Spustit, potom do okna Otevřít vypíšete příkaz cmd. Následně do příkazového řádku zadáte pro zobrazení konfigurace příkaz ipconfig/all a uvidíte údaje, mezi nimiž vás bude zajímat řádek Default Gateway (výchozí brána). Tady je totiž vypsána IP adresa vašeho routeru. Co to je WPS? WPS (Wi-Fi Protected Setup) je bezdrátový zabezpečovací standard, který vám umožňuje jednoduše připojovat zařízení k bezdrátové síti. Funkci WPS můžete nakonfigurovat prostřednictvím kódu PIN nebo tlačítka WPS. WPS podporuje ověřování pomocí protokolů Open System, WPA-Personal a WPA2-Personal.

Co je nastaveni jako bridge?

Krok 1: Připojte počítač kabelem k routeru DSL-2751.

  1. Krok 2: Otevřete webový prohlížeč a zadejte IP adresu http://192.168.1.1.
  2. Krok 3: Přihlaste se do routeru.
  3. Krok 4: Na horním panelu klikněte a položku Nastavení (Setup), pak klikněte na Nastavení ADSL (ADSL Setup) a zaškrtněte Manuální nastavení (Manual Setup).

By Takakura Lapierre

Co to znamená DNS server? :: Co je to ARP Binding?
Užitečné odkazy