Domovská stránka > J > Jak Ofotím Obrazovku?

Jak Ofotím obrazovku?

První a zřejmě nejjednodušší alternativou je použití klávesy PrintScreen ve Windows. Toto tlačítko je součástí klávesnice u všech typů Windows a nachází se v pravé sekci nahoře, před číselníkem. Jakmile máte vybraný obraz, který chcete ofotit, postačí jen stisknout Print screen.

Přečtěte si více

Jak vytisknout část obrazovky?

Postup je následující:

  1. Ve chvíli, kdy na obrazovce je přesně to, co chcete zachytit, stiskněte klávesu Print Screen. Najdete ji u numerických kláves s číslicemi a většinou je na ní nápis Prt Sc.
  2. Otevřete program Malování.
  3. Stiskněte klávesovou kombinaci Ctrl+V.
  4. Tisk z Malování vyvoláte klávesovou kombinací Ctrl+P.
Když to vezmeme v úvahu, jak udělat rychle printscreen? Absolutně nejjednodušší volbou, pokud nechceme vytvoření obrázek dále upravovat, je možnost Win + PrtScn – snímek se ihned uloží do standardní složky (obvykle podsložka v sekci Obrázky, operační systém si jí případně sám vytvoří). Pozor: Pokud máte notebook, nezapomeňte ještě před tlačítkem Print screen stisknout Fn.

Jak nastavit print screen?

Je jím stisk hardwarového tlačítka pro vypnutí a zapnutí současně s tlačítkem pro snížení hlasitosti. U některých telefonů, které mají ve spodní části displeje hardwarové tlačítko Domů, se screenshot tvoří stiskem tohoto tlačítka současně s tlačítkem vypnutí/zapnutí. Lidé se také ptají, jak udělat printscreen jen části obrazovky? Stiskněte kombinaci kláves CTRL + PRTSCN. Celá obrazovka zešedne včetně otevřené nabídky. Vyberte Režimnebo v dřívějších verzích Windows vyberte šipku vedle tlačítka Nový. Vyberte druh odsátí a potom vyberte oblast snímku obrazovky, kterou chcete zachytit.

Jak si ofotit stránku?

Stačí před stiskem klávesy PrintScrn podržet tlačítko levý ALT (hned vedle mezerníku nalevo). Systém zachytí pouze část obrazovky s aktuálně vybraným oknem. Nebudete mít na printscreenu zbytečně Start lištu, jiné programy apod. Někdy je tento způsob žádoucí, jindy se vyplatí celý snímek obrazovky. Jak udělat screenshot na Xiaomi? Nejjednodušším způsobem je kombinace tlačítek na bočním panelu:

  1. Otevřete aplikaci, web nebo nabídku, kterou chcete vyfotit.
  2. Poté současně stiskněte a krátce přidržte tlačítko snížení hlasitosti a tlačítko pro zapnutí/vypnutí telefonu (obě najdete hezky pod sebou na pravém bočním panelu).

Jak udělat screenshot na Samsungu A22?

Jak pořídit snímek obrazovky Samsung Galaxy A22 5g a 4G pomocí tlačítek. Nyní musíte současně klepnout na boční tlačítko „snížení hlasitosti“ společně s tlačítkem „Napájení“. Také, jak tisknout přes klavesnici? Stisknutím Alt+F otevřete nabídku Soubor. Stisknutím T zvolíte příkaz Tisk. Funguje to i v dialogových oknech. Když je k možnosti připojené podtržené písmeno, znamená to, že ji můžete vybrat stisknutím klávesy Alt a daného písmene.

Jak vyfotit část obrazovky na PC?

Zkratka Win + Shift + S nabídne okamžitý ořez snímku obrazovky. Po stisknutí Win + Shift + S se kurzor myši promění v křížek. Obrazovka ztmavne a vy budete moci křížkem vybrat obdélníkovou oblast přetažením (stisknout levé tlačítko myši, podržet, vybrat pohybem, pustit).

By Nancey Milliman

Jak vytisknout celou webovou stránku? :: Jak vrátit ikonu na plochu?
Užitečné odkazy