Domovská stránka > J > Jak Citovat Rozhlasový Pořad?

Jak citovat rozhlasový pořad?

Název příspěvku. In: Název pořadu. Vedlejší názvy [typ nosiče/formát]. Druh vysílání, název stanice, datum uvedení v zemi produkce.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak citovat Český rozhlas?

Bez svolení Českého rozhlasu můžete užít výňatky z našich článků, pokud splníte tři jednoduché podmínky: citujete do svého díla, citujete v odůvodněné míře a uvedete jméno autora článku, název článku a zdroj, ze kterého citujete. Jak citovat film ISO 690? Název filmu [typ nosiče / média]. Režie. Země produkce, rok uvedení v zemi produkce. o Tanec s vlky [Dances with Wolves] [film].

Lidé se také ptají, jak citovat screenshot z filmu?

samotný screenshot nelze považovat za obrázek, tudíž je potřeba citovat jako webovou stránku. V příloze najdete interpretaci platné citační normy ISO 690, kde máte na str. 7 strukturu bibliografické citace webové stránky a na str. 25 praktický příklad. Podle toho, jak správně citovat knihu? Jméno tvůrce knihy. Název knihy: podnázev knihy. Vedlejší název knihy. Vydání.

Také, co je úplná bibliografická citace?

Bibliografická citace je údaj o dokumentu ve správné formě, který autor použil při vytváření nějaké práce. Název pochází z anglického slova citation – což znamená převzatá část textu. Je to tedy část nějakého textu, který je přepsaný doslovně. Jak se tvoří citace? V citaci uvádíte doslovné znění svého zdroje a dáváte ho do uvozovek. Parafráze je naopak volným zopakováním myšlenek a do uvozovek se nedává. Pro obě ale platí, že je třeba původní text reprodukovat přesně. Tedy v citaci opravdu doslova a v parafrázi dodržet význam.

Jak se označuje citace?

- Přímá citace je doslovné převzetí části textu jiného autora. Musí být v textu graficky zvýrazněna uvozovkami nebo kurzívou (zkratka cit. se v tomto případě nepoužívá). Podle toho, jak citovat z casopisu? Název periodika. Vedlejší názvy [typ nosiče]. Vydání. Místo: nakladatel, vychází od roku- [datum citování].

Jak správně napsat zdroje?

1. Odkaz přímo v textu (první prvek a datum): v tomto případě uvedete odkaz na zdroj do okrouhlých závorek přímo za parafrázi nebo citaci. Odkaz obsahuje první prvek bibliografického záznamu (obvykle jméno autora nebo autorů) a datum vydání. Pokud první prvek (jméno) zmíníte už v textu, do závorky uvedete jen datum.

By Spiros Walkley

Jak vypnout blokování hovorů? :: Jak citovat video na YouTube APA?
Užitečné odkazy