Domovská stránka > K > Kdo Je Persona?

Kdo je persona?

Personou se v analytické psychologii označuje archetyp kolektivního nevědomí, který hraje roli v lidských interakcích. Na rozdíl od širšího pojmu osoba je určen svým významem slova maska (řecky προσῶπον prosópón, latinsky persona), kterou nosil herec v řeckém dramatu a která určovala jeho momentální roli.

Přečtěte si více

Také, co je to persona?

Pojmem persona se rozumí fiktivní profil osoby, která představuje ideálního uživatele produktu či služby a příjemce marketingového sdělení. Na rozdíl od cílové skupiny je mnohem konkrétnější, součástí bývá i fotografie. Jak udělat personu? Personu bychom měli sestavovat tak, aby byla co nejpodobnějšímu skutečnému uživateli. Její součástí by kromě fiktivním sociodemografických údajů měl být i příběh, který personu propojuje s vytvářeným prodkutem.

Můžete se také zeptat, co je to zákazník?

Zákazník (někdy nazývaný též klient nebo kupující) je příjemce statků, služeb, produktů nebo nápadů, které získává od prodejce, obchodníka nebo dodavatele za peněžní nebo jinou hodnotovou úplatu. A další otázka, co očekává zákazník? Očekávání zákazníků

profesionalita – spolehlivost, kvalita a pečlivé služby v dokonalém provedení pružnost – vstřícnost vůči osobitým požadavkům a rychlá reakce při komunikaci.

Tak kdo je můj zákazník?

Persona je váš zákazník, kterého si vytvoříte na papíře na základě údajů o vaší cílové skupině. Persona může být i váš reálný zákazník, který reprezentuje nějakou skupinu ostatních zákazníků. Pomůže vám uvědomit si, pro koho danou věc děláte, jaké jsou jeho potřeby a zájmy, nebo naopak co ho nezajímá a otravuje. Jak najít skupinu na Facebooku? Vpravo nahoře na Facebooku klepněte na . Pak se posuňte dolů a klepněte na Skupiny. Nahoře klepněte na Objevujte. Posunutím dolů si zobrazte Skupiny přátel, Oblíbené v okolí nebo Další návrhy.

Můžete se také zeptat, jak správně oslovovat lidi?

Oslovování v písemné komunikaci

  1. Při oslovení v emailu či dopise vždy používejte 5. pád, tedy příjmení skloňujte. („Dobrý den pane Dvořáku“, „Dobrý den paní ředitelko“ apod.).
  2. Pokud píšete představitelům firem, státních orgánů, politikům, oslovujte podle funkce (pane poslanče).
  3. Významného umělce oslovujte mistře.
Jak oslovit nové klienty? Psaní e-mailu mě osobně dá čas promyslet, co vše chci do oslovení napsat, čím chci zaujmout. Nezapomenu na nejdůležitější body – kdo jsem já, kdo je moje společnost, co děláme, co umíme, s kým spolupracujeme, proč vlastně zrovna vás oslovuji a na konci pac a pusu…

Jak oslovit první zákazníky?

Nové zákazníky je ale potřeba napřed zaujmout. V současnosti se firmám osvědčuje oslovovat nové zákazníky vytvářením zajímavého obsahu. Jedním ze základních předpokladů tzv. obsahového marketingu je, že obsah musí být nejen zajímavý, ale také relevantní.

By Broderick Denery

Jak Delime služby? :: Jak si definovat cílovou skupinu?
Užitečné odkazy