Domovská stránka > J > Jak Zažádat O Ochrannou Známku?

Jak zažádat o ochrannou známku?

JAK OCHRANNOU ZNÁMKU ZÍSKAT? Především musíte vyplnit formulář „Přihláška ochranné známky se žádostí o zápis ochranné známky do rejstříku (pdf, 837 kB) (včetně informace pro přihlašovatele, potvrzení o podání, nápovědy pro vyplnění)“. Takto vyplněnou přihlášku můžete podat na této stránce elektronicky (v sekci P06).

Přečtěte si více

Co stojí ochranná známka?

Poplatek za registraci ochranné známky se liší podle území, na kterém má platit a také podle toho, jak široké spektrum výrobků nebo služeb má ochranná známka pokrývat. Nejčastěji se pohybují mezi 5 000 až 10 000 Kč. Pro celou EU pak začíná poplatek na 850 EUR. Jak dlouho trvá registrace ochranné známky? Průměrná doba řízení (za předpokladu, že se neobjeví žádné významnější komplikace s konfliktní známkou nebo jiným právem průmyslového vlastnictví), od podání přihlášky ochranné známky do jejího zápisu do rejstříku vedeného Úřadem průmyslového vlastnictví trvá cca 5-15 měsíců.

Jak funguje ochranná známka?

Ochranná známka je právní nástroj ochrany značky, pomocí které firmy identifikují samy sebe, své výrobky a služby a tím se pro zákazníky odlišují od ostatních firem, které na trh přinášejí stejné nebo podobné výrobky a služby. Když to vezmeme v úvahu, co nemůže být registrováno jako ochranná známka? Ochrannou známkou nemohou být označení, která mohou klamat veřejnost zejména o povaze, jakosti nebo zeměpisném původu výrobků. Při průzkumu přihlášky je posuzována zejména klamavost přihlašovaného označení ve vztahu k povaze výrobků a služeb, které přihlašovatel požaduje chránit.

Kde registrovat ochrannou známku?

Přihláška ochranné známky se podává u Úřadu průmyslového vlastnictví, Antonína Čermáka 2a, Praha 6, PSČ 160 68, v jednom vyhotovení a smí obsahovat pouze jedno přihlašované označení. Přihlášku ochranné známky k zápisu do rejstříku ochranných známek může podat právnická či fyzická osoba. Jak účtovat ochrannou známku? Účtování a daně

Platby spojené s registrací ochranné známky (např. náklady na zastoupení) jsou daňově uznatelné a lze je účtovat do nákladů za dané účetní období. Trošku jiná situace je ale třeba u platby 5 000 Kč na deset let zápisu v případě vedení účetnictví.

Také, jak registrovat název?

Žádost o registraci názvu firmy jako ochranné známky lze podat elektronicky na webových stránkách Úřadu průmyslového vlastnictví, kde je k dispozici online přihláška. Celý proces registrace sestává z několika fází a může trvat od 6 do 12 měsíců. Kolik stojí mezinárodní ochranná známka? Při podání žádosti o mezinárodní zápis ochranné známky se platí správní poplatek ve výši 2 500 Kč na účet Úřadu průmyslového vlastnictví.

Jak obnovit ochrannou známku?

27) Obnova ochranné známky

Nepožádá-li vlastník ochranné známky o obnovu zápisu, ochranná známka zanikne. Úřad informuje vlastníka ochranné známky o dni uplynutí doby platnosti zápisu, a to nejpozději 6 měsíců před tímto dnem. Zápis ochranné známky se na žádost jejího vlastníka obnoví, a to vždy na dalších 10 let.

By Umeko Hannen

Co je certifikační ochranná známka? :: Jak funguje tachometr na hodinkách?
Užitečné odkazy