Domovská stránka > C > Co Je Certifikační Ochranná Známka?

Co je certifikační ochranná známka?

Certifikační ochranná známka Evropské unie je definována jako ochranná známka, která „je schopna rozlišit výrobky nebo služby, které vlastník ochranné známky certifikoval, pokud jde o materiál, způsob výroby výrobků nebo poskytování služeb, kvalitu, přesnost nebo jiné vlastnosti s výjimkou zeměpisného označení, a

Přečtěte si více

Jak si zaregistrovat logo?

Do rejstříku ochranných známek ochranné známky zapisuje Úřad průmyslového vlastnictví a patří mezi průmyslová práva. O registraci ochranné známky je nutné Úřad písemně požádat, respektive podat přihlášku ochranné známky na zápis do rejstříku. Také, jak zjistit vlastníka ochranné známky? Pro vyhledávání ochranných známek EU je možné využít databázi EUIPO eSearch. Můžete v ní najít informace o všech zveřejněných ochranných známkách či průmyslových vzorech a jejich majitelích a zástupcích. Databáze obsahuje i rozhodnutí EUIPO, takže se můžete seznámit s jeho právními názory.

Jak dlouhá je platnost mezinárodní ochranné známky?

Zápisem do rejstříku získává vlastník ochranné známky výlučné právo na její užívání. Platnost ochranné známky je 10 let od data podání přihlášky ochranné známky. Platnost lze prodlužovat vždy o dalších 10 let na základě žádosti o obnovu ochranné známky podané v zákonné lhůtě. Jaký je rozdíl mezi značkou a ochrannou známkou? V některých případech může být až 20 % tržní hodnoty velmi úspěšných firem tvořeno hodnotou jejich značky. Ochranná známka je totiž specifický způsob, jak odlišit vaši značku od konkurence. Registrace ochranné známky vám pak poskytuje výlučné právo z ní profitovat.

Proč registrovat ochrannou známku?

Její základní funkcí je rozlišit výrobky a služby jejího vlastníka od výrobků a služeb jiných osob. Registrací ochranné známky získává její vlastník ochranu před tím, aby shodné nebo i podobné označení mohl pro tytéž nebo podobné výrobky či služby používat někdo jiný. Také, co je kombinovaná ochranná známka? Kombinovaná ochranná známka chrání primárně grafické zpracování jako takové a slovním prvkům poskytuje ochranu spíše vedlejší (např. chrání před užitím přepisu kombinované ochranné známky v doménovém jméně, ale jen za podmínky, že slovní prvky Vaší známky nepostrádají rozlišovací způsobilost).

Můžete se také zeptat, co smí být ochrannou známkou?

Ochrannou známku EU mohou tvořit jakákoli označení, zejména slova (včetně osobních jmen), nebo kresby, písmena, číslice, barvy, tvary výrobku nebo jeho obal, či zvuky. Dne 1. října 2017 byl v důsledku pozměňujícího nařízení (EU) 2015/2424 odstraněn tzv. požadavek na grafické ztvárnění. Když to vezmeme v úvahu, jak vyplnit přihlášku ochranné známky? Vyplněná a podepsaná plná moc zástupce v originálu musí být předložena před podáním přihlášky ochranné známky. Přihlašovatel nebo objednavatel může také pověřit zástupce generální plnou mocí, která je uložena na Úřadě a slouží pro řízení v dalších případech. Je nutné věnovat pozornost informacím zadávaným do formuláře.

Co je Euipo?

Úřad Evropské unie pro duševní vlastnictví (EUIPO) spravuje práva k ochranným známkám a průmyslovým vzorům platným v celé EU.

By Colon

Jak si zabezpečit počítač heslem? :: Jak zažádat o ochrannou známku?
Užitečné odkazy