Domovská stránka > K > Kdy Má Svátek Matyáš?

Kdy má svátek Matyáš?

Význam a původ jména Matyáš

Podle českého občanského kalendáře má toto jméno svátek 24. února. Mužské křestní jméno Matyáš nemá ženskou variantu. Významově je však shodné se jmény Matěj, Matej, Matouš, také Teodor, Jonatán nebo staročeským Božidar.

Přečtěte si více

Kdy má svátek Lukáš 2021?

18. října má svátek Lukáš. Oblíbenost jmen Lukáš. Kdy má svátek Vojta? Význam a původ jména Vojtěch

Vojtěch (svátek 23. dubna) je křestní mužské jméno slovanského původu. Jméno je tvořeno z „woj“ (polsky: wój), tedy slovanský kořen týkající se války (tvořící slova jako wojovnik znamenající válečník a následně slovo wojna – válka) a Ciech (z dřívějšího tvaru tech), znamenající radost.

Kdy má svátek Tobiáš?

Význam a původ jména Tobiáš

Podle nového kalendáře má svátek 2. listopadu.
Podle toho, kdy má svátek anna? Podle českého kalendáře má svátek 26. července a v církevním se slaví Anna společně s Jáchymem, neboť celý život spolu prožili a jsou známí coby rodiče Panny Marie. Druhý vatikánský koncil stanovil památku Jáchyma a Anny na společný den 26. července, do té doby se oba slavili po celém světě v různé dny.

Kdy má Svátek Natálie 2022?

Dnes má svátek - Natálie - 21.12.2022 | Svátky Centrum.cz. Můžete se také zeptat, kdy má narozeniny natálie? Natálie

Natálie
Svátek21. prosince
Četnost v Česku21 553
Pořadí podle četnosti65
Podle údajů z roku2009
3 další řádky

Můžete se také zeptat, jak říkat matyášovi?

Domáckými variacemi jména jsou Matyášek, Matýsek, Maty aj. Mužské křestní jméno Matyáš je archaickou podobou jména Matěj. Jak říkat Šimonovi? Odvozeniny a varianty

Domáckými podobami jména jsou Šimonek, Šimůnek, Šimi, Šíma, Šimek, Šimeček aj. V cizích jazycích se se jménem setkáváme především v podobě Simon, například v angličtině, němčině, ruštině, francouzštině, holandštině aj. Italskou verzí jména je Simone, španělskou Simón.

Tak jak říkat matoušovi?

Domácky se jméno Matouš užívá jako Matoušek, Máťa, Matýsek, Maty nebo Matys, Touš, Toušek aj. Jméno se jako Matúš užívá i ve slovenštině. Němčina jméno zná jako Matthäus, ruština jako Matvej. Maďarská podoba jména je Máté, polská Mateusz.

By Sheffy Yamashiro

Proč mít webové stránky? :: Odkud pochází jméno Maxim?
Užitečné odkazy