Domovská stránka > O > Odkud Pochází Jméno Maxim?

Odkud pochází jméno Maxim?

jménoJméno

Maxim
Četnost v Česku1051
Pořadí podle četnosti180
Podle údajů z roku2009

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, kolik lidí se jmenuje max?

V České republice je celkem 1 978 lidí se jménem Max. Jméno Max je 322. nejčastější jméno (každý 5 192. Také, kdy má svátek maxim? V církevním kalendáři slaví dnes svátek Maximin Trevírský. My si jeho památku připomeneme ještě 12. září, kdy se čtenáři o Maximinovi dostane i obšírnější informace. Ve starém Římě slavili dnes svátek Ambarvalia.

Jak říkat Maxim?

Mužské křestní jméno, které pochází z latinského "maximus". Významově jej vykládáme jako největší nebo velkého vzrůstu. Vyskytuje se spíš ojediněle. Domácí varianty: Max, Maxík, Maxa, Maxíček. Kdy má svátek lukás? Význam a původ jména Lukáš

Podle českého i slovenského kalendáře má svátek 18. října. Jméno Lucas pochází z latinského názvu jihoitalské oblasti Lukánie a označuje jejího obyvatele. Zdrobnělina jména je Lukášek, Luky, Lukys, Luka, Luk, Lukeš.

Také, co znamená jméno maxmilián?

Vzorem pro jméno byli slavní Římané Fabius Maximus (maximus s významem největší) a Scipio Aemilian (aemulus s významem horlivý, prchlivý, následovník). Další terorie tvrdí, že je jméno Maxmilián odvozeno z římského rodového jména Maximinianus. Význam jména by byl patřící k rodu Maximinianů. Kdy má svátek Natálie? Natálie má svátek 21. 12.

Natálie se v ČR jmenuje 33 761 osob. Jméno Natálie je 32. nejčastější mužské jméno v ČR. Pokud se uvažují ženská i mužská jména dohromady, je na 79.

Co znamená jméno Matyáš?

Jméno bylo oblíbené v historii a dnes jeho popularita opět roste. Za poslední desetiletí se počet narozených Matyášů zvýšil až desetkrát. Jméno přitom pochází až z hebrejštiny, stejně jako jeho varianta Matěj. Bylo odvozeno z hebrejského spojení "Mattyth Jáh(u) " s významem "dar od Boha". Kdy má svátek Oliver? Význam a původ jména Oliver

Buď se jedná o jméno z pocházející latiny odvozené od „olivy“, jehož ženským protějškem je Olivia. Nebo z islandského "Olfeir", znamenající "pozůstatek rodu". Podle českého kalendáře má svátek 2. října.

Jak se říká Oliverovi?

Domáckými podobami jména jsou Ol, Oli, Olík, Ola, Oliv, Olin, Oliverek apod.

By Burleigh Cordonnier

Kdy má svátek Matyáš? :: Kolik bitů má maska privátní třídy A?
Užitečné odkazy