Domovská stránka > J > Jak Udělat Css?

Jak udělat CSS?

Stačí, když se pro začátek naučíte naučíte jeden ze tří způsobů:

  1. Přímo v textu zdroje u formátovaného elementu pomocí atributu. Tomu říkám přímý styl.
  2. Pomocí "stylopisu" (angl. "stylesheet") v hlavičce stránky.
  3. Použitím externího stylopisu -- to je soubor *. css, na který se stránka odkazuje tagem <link>.

Přečtěte si více

Co je to HTML jazyk?

Hypertext Markup Language (zkratka HTML) je v informatice název značkovacího jazyka používaného pro tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. HTML je hlavním z jazyků pro vytváření stránek v systému World Wide Web, který umožňuje publikaci dokumentů na Internetu. Co je to selektor? selektorech. Jak již z názvu vyplývá, selektory umožňují označit (select = označit) prvky na stránce podle určitých kritérií a potom tyto prvky ostylovat. CSS dokument nemá na rozdíl od HTML žádnou hlavičku a kromě selektorů do něj již není potřeba psát cokoli navíc.

Co to je JavaScript?

JavaScript (JS) je skriptovací jazyk učený pro tvorbu moderních dynamických webů. Byl představen v devadesátých letech 20. století, jako reakce na klasické statické internetové stránky a otevřel prostor pro interaktivní webové aplikace i příjemnější uživatelské rozhraní doplněné animacemi a 2D i 3D grafikou. Lidé se také ptají, co obsahuje css? CSS znamená Cascading Style Sheets, česky kaskádové styly, či pouze “styly”. A zatímco HTML se používá ke strukturování webu (definování prvků, jako jsou nadpisy a odstavce, umožnění vkládání obrázků, videí a dalších médií), CSS určuje styl vašeho dokumentu – rozvržení stránky, barvy, písma a velikosti.

Jak na CSS styl?

Základy syntaxe CSS

K tomu můžeme přistoupit třemi způsoby. Prvním způsobem je použití atributu <style> přímo v HTML. Tento způsob ovšem do jisté míry eliminuje výhodu v podobě vyšší přehlednosti a strukturovanosti kódu. Druhou variantou je vložení CSS do hlavičky webu: <style type=“text/css“> Kód stylování </style>.
Jak přidat CSS do HTML? Pokud naopak chceme určitý styl použít jen v jednom dokumentu, můžeme ho zařadit přímo do HTML kódu pomocí elementu style . Pomocí atributu type="text/css" můžeme prohlížeči sdělit, že používáme kaskádové styly, a ne nějaké jiné.

Jak připojit CSS soubor?

Kaskádový styl připojíte do dokumentu v zásadě třemi způsoby:

  1. přímo k prvku, který chci ostylovat: <p>Tento odstavec je zelený.</p>
  2. zápisem v hlavičce HTML dokumentu pomocí elementu style : <style> p { color: green; } </style>
  3. připojením externího souboru s pravidly CSS (viz dále).
Lidé se také ptají, co je v html a? Odkaz se v HTML dělá tagem <a>.

Co je to HTML ak čemu slouží?

HTML (Hyper Text Markup Language) je zkratka pro hypertextový značkovací jazyk, který se používá k vytváření obsahu webové stránky. Obsah webové stránky mohou tvořit texty, obrázky, tabulky, multimédia a další prvky. Webové stránky jsou mezi sebou vzájemně propojeny pomocí hypertextových odkazů.

By Gizela Zylka

Co je to PHP? :: Co je primárním úkolem procesoru?
Užitečné odkazy