Domovská stránka > C > Co Obsahuje Css?

Co obsahuje CSS?

CSS znamená Cascading Style Sheets, česky kaskádové styly, či pouze “styly”. A zatímco HTML se používá ke strukturování webu (definování prvků, jako jsou nadpisy a odstavce, umožnění vkládání obrázků, videí a dalších médií), CSS určuje styl vašeho dokumentu – rozvržení stránky, barvy, písma a velikosti.

Přečtěte si více

Co je to XML formát?

Extensible Markup Language (výslovnost [ikˈstensibl ˈmaːkˌap ˈlæŋgwidž], zkráceně XML [ˌeksemˈel], česky rozšiřitelný značkovací jazyk) je obecný značkovací jazyk, který byl vyvinut a standardizován konsorciem W3C. Je zjednodušenou podobou staršího jazyka SGML. Když to vezmeme v úvahu, v jakém jazyce je psána webová stránka? Webová stránka je vytvořena pomocí jazyka HTML (v textu neviditelné značky), jehož vzhled je definován kaskádovými styly (CSS), a který se může dynamicky měnit pomocí JavaScriptu (tzv. dynamická webová stránka).

Jak psát web barvy?

barvy

Příklad: následující zápisy červené barvy jsou ekvivalentní:

  1. red.
  2. rgb(100%, 0%, 0%)
  3. rgb(255, 0, 0)
  4. #FF0000.
  5. #ff00000.
  6. #f00.
Také, co je v html a? Odkaz se v HTML dělá tagem <a>.

Co je to PHP?

PHP (rekurzivní zkratka PHP: Hypertext Preprocessor, česky „PHP: Hypertextový preprocesor“, původně Personal Home Page) je skriptovací programovací jazyk. Je určený především pro programování dynamických internetových stránek a webových aplikací například ve formátu HTML, XHTML či WML. Jak se jmenuje základní jazyk ve kterém jsou naprogramovány internetové stránky? HTML - HyperText Markup Language – značkovací jazyk, ve kterém se píší webové stránky.

Může se také zeptat, jak funguje www?

WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět. Tak kdy se poprvé objevily www stránky? srpen 1989) Tim Berners-Lee dnes vede World Wide Web Consortium (které sám založil), jehož členové společně s veřejností vyvíjejí webové standardy.

Kdo vymyslel web?

World Wide Web/Vynálezci

By Rento Pryanika

Proč se používá kódování? :: Kdo vytvořil HTML?
Užitečné odkazy