Domovská stránka > C > Co Je To Php?

Co je to PHP?

PHP (rekurzivní zkratka PHP: Hypertext Preprocessor, česky „PHP: Hypertextový preprocesor“, původně Personal Home Page) je skriptovací programovací jazyk. Je určený především pro programování dynamických internetových stránek a webových aplikací například ve formátu HTML, XHTML či WML.

Přečtěte si více

Jak Seskupujete selektory?

Seskupování selektorů: X, Y {…}

Selektory, které mají stejné vlastnosti, lze definovat jednoduchým způsobem společně. Namísto jednoduchého selektoru lze uvést seznam několika selektorů oddělených čárkou; definovaný styl se poté aplikuje jednotlivě na všechny selektory uvedené v seznamu.
Kde se používá JavaScript? JavaScript je programovací jazyk, který se používá v internetových stránkách. Zapisuje se přímo do HTML kódu, což je velká výhoda, protože je to jednoduché. JavaScript je klientský skript. To znamená, že se program odesílá se stránkou na klienta (do prohlížeče) a teprve tam je vykonáván.

Můžete se také zeptat, co umí javascript?

Zapisuje se (zpravidla) do html kódu mezi tagy <script> a </script>. Vykonává se na počítači u klienta (tj. čtenáře). Umí manipulovat s objekty prohlížeče a dokumentu, neumí ukládat data. A další otázka, v čem psát javascript? Používám Notepad ++, je podle mě nejlepší a zdarma.

Jak psát v CSS?

css (třeba styl. css ) a jednotlivé CSS předpisy se píší přímo do něj. Pomocí rel="stylesheet" se prohlížeč dozví, že se jedná o soubor se styly. Uvádění typu je zbytečné, protože „ text/css “ je výchozí typ pro rel="stylesheet" . Jaká je správná syntaxe zapíšu kaskádových stylů? Syntax. Definice kaskádových stylů sestává z několika pravidel. Každé pravidlo obsahuje selektor a blok deklarací. Každý blok deklarací pak obsahuje deklarace oddělené středníky ; a každá deklarace sestává z identifikátoru vlastnosti, následuje dvojtečka : a hodnota vlastnosti.

Proč se začaly používat při tvorbě webu kaskádové styly?

Proč kaskádové styly vznikly

Například existovala značka <font> , která nastavovala barvu a velikost písma. Zpočátku také nebylo možné stránku nijak složitěji naformátovat, například vícesloupcový layout tehdy nešlo vytvořit jinak, než pomocí různě do sebe zanořených tabulek.
Také, v čem je problematické css3? Častou chybou je detekce podle šířky nebo výšky okna a následné spoléhání na událost onresize . Je to v kódu zbytečně složité a při zmenšování nebo zvětšování okna výkonnostně problematické.

Jak psát web barvy?

barvy

Příklad: následující zápisy červené barvy jsou ekvivalentní:

  1. red.
  2. rgb(100%, 0%, 0%)
  3. rgb(255, 0, 0)
  4. #FF0000.
  5. #ff00000.
  6. #f00.

By Beniamino Ishida

Co znamená CC v mailu? :: Jak udělat CSS?
Užitečné odkazy