Domovská stránka > C > Co Je To Adsl Internet?

Co je to ADSL internet?

ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) je asymetrická digitální linka. Její rychlost je ve směru k uživateli (stahování, download, downstream) vyšší než rychlost směrem od uživatele (odesílání, upload, upstream). Ostatní typy linek řešených přes DSL mohou být totiž, na rozdíl od ADSL, symetrické.

Přečtěte si více

Co to je DSL?

DSL: rychlý internet přes telefonní linky. Rodina DSL (Digital Subscriber Line) představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů vysokorychlostního připojení k internetu. Zahrnuje celou řadou různých technologií, z nichž nejpoužívanější je ADSL, asymetrická linka. Jak funguje VDSL? VDSL nebo VHDSL (anglicky Very High Speed DSL) je DSL technologie umožňující rychlejší datový přenos přes existující telefonní vedení (plochý nekroucený kabel nebo kroucená dvojlinka), což zjednodušuje její nasazení, protože není nutné pokládat nové kabely.

Podle toho, jak zjistím jestli mám adsl nebo vdsl?

Tuto informaci najdete na typovém štítku samotného modemu, který bývá nalepený na spodní straně modemu. Co je VDSL3? Ve specifikacích modemu by měla být uvedena jeho maximální rychlost, ale často se lze orientovat jen podle jména technologie. Rychlosti do 100 Mb/s včetně znamenají technologii VDSL2, rychlejší (typicky 250 Mb/s) pak už jede přes VDSL3. Označení VDSL3 je marketingová zkratka, přesně jde o VDSL2 35b.

A další otázka, co je na internetu?

Pojem Internet (složenina předpony inter vyjadřující vztah mezi, a anglického net označujícího síť) se v tomto případě vysvětluje jako celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, které propojují takzvané síťové uzly. Uzlem pak může být počítač nebo zařízení se speciální síťovou funkcí, například router. Jak zjistit typ připojení k internetu? Jediná jistota je zeptat se admina, popř. toho, kdo má smlouvu s ISP. 2. Někdy se dá leccos zjistit tímto:Win+R - cmd - Enter - tracert www.seznam.cz - Enter.

Jaké zvolit připojení k internetu?

Při výběru bezdrátového připojení dodržte několik zásad: Musíte být v dosahu pokrytí vybraného poskytovatele. Ideální je, když máte z místa připojení přímý výhled na anténu poskytovatele. Ve většině případů je vhodnější připojit anténu ven, třeba před okno nebo na balkón, v ideálním případě na střechu. Co to je WPS? WPS (Wi-Fi Protected Setup) je bezdrátový zabezpečovací standard, který vám umožňuje jednoduše připojovat zařízení k bezdrátové síti. Funkci WPS můžete nakonfigurovat prostřednictvím kódu PIN nebo tlačítka WPS. WPS podporuje ověřování pomocí protokolů Open System, WPA-Personal a WPA2-Personal.

Podle toho, jak vybrat vdsl router?

Rychlost připojení

V rozmezí této vzdálenosti můžete vybírat VDSL modemy, jestliže se nacházíte ve větší vzdálenosti, jsou doporučovány spíše ADSL modemy. Průměrná rychlost připojení u ADSL modemů je cca 5 Mbit/s. Průměrná rychlost VDSL modemu je cca15 Mbit/s. Poskytovatelé většinou nabízí rychlost od 20 – 40 Mbit/s.

By Kashden

Jak funguje Bonding? :: Co je zkratka zn?
Užitečné odkazy