Domovská stránka > C > Co To Je Optická Mechanika?

Co to je optická mechanika?

Optickou mechaniku využijete při čtení a zápisu optických disků CD, DVD nebo Blue-ray. Optické mechaniky se nejčastěji používají k archivaci a výměně dat. Některé mechaniky umí disky číst, většina ale zvládne také zápis (neboli vypalování).

Přečtěte si více

Tak který kov se v českém filmu odstěhoval do humpolce používá se při výrobě cd a dvd disku?

Přistěhovalce, kterého sice nikdy nikdo neviděl, ale přesto se mu podařilo proslavit město Humpolec. Stalo se tak na základě ohlasů na známou hlášku Zdeňka Srstky „Hliník se odstěhoval do Humpolce! “, z českého filmu režiséra Oldřicha Lipského, Marečku, podejte mi pero! Také, jaká je přesná kapacita jednostranného jednovrstvého dvd disku? Kapacita média je 4,7 GB, tedy stejně jako u jednostranného a jednovrstvého DVD disku. Technologie DVD-R se teprve začíná prosazovat, vypalovací mechaniku nabízí např. firma Pioneer. U nás se zatím neprodává, ale v zahraničí přijde v přepočtu asi na 170000 Kč, médium asi na 1500 Kč.

Co dělá CD ROM?

Médium CD-ROM vznikalo původně jako audio nosič a jeho autory byly firmy Philips a Sony. Jedná se o médium, které je určeno pouze ke čtení informací. Dovoluje uložení až 650 MB programů a dat. Na rozdíl od dříve uvedených diskových zařízení (pružné disky, pevné disky, ZIP disky, Magnetooptické disky apod.) V jakém formátu je hudba na CD? Většina vypalovacího softwaru vytváří zvuková CD ze souborů WAV, proto musíme komprimované soubory do tohoto formátu nejprve převést čili dekódovat.

Tak jaký je rozdíl mezi hdd a ssd?

Rozdíl je patrný i při otevírání oken v systému Windows. S HDD se vám každou chvilku objeví při otevření okna točící se kolečko, zatímco u SSD okno naběhne hned. Navíc SSD oproti HDD disku má nižší spotřebu a je odolný proti otřesům, takže je výhodný pro notebooky. Lidé se také ptají, co je to ssd disk? SSD neboli Solid-state drive neobsahují pohyblivé části jako magnetické pevné disky (HDD). Díky tomu umožňují větší rychlost čtení i zápisu, což se projevuje v mnohem rychlejších reakcích systému při spouštění programů apod. Oproti HDD však za stejnou cenu poskytují nižší kapacitu.

Kde je pevný disk?

Disk, složený z pevných kotoučů - ploten - se v počítači ukrývá uvnitř pevného kovového krytu, který ho chrání před vnějšími škodlivými vlivy, v bezprostředním okolí disku se pak nachází důležité rozhraní, zajišťující napájení disku a jeho interakci se zbytkem počítače. Jaký je rozdíl mezi DVD a Blu Ray? Blu-ray disk má stejné fyzické parametry jako CD či DVD (12 či 8 cm v průměru a tloušťka 1,2 mm), ale rozdíl oproti starším kamarádům tkví v modrém laseru: zatímco červená laserová dioda u běžných CD či DVD přehrávačů využívá laser o vlnové délce 650 nanometrů, modrý laser u Blu-ray přehrávače má pouze 405 nanometrů.

Co se dá vyrobit ze starých CD?

Ze starých nosičů dat lze vyrobit podtácky, nástěnné hodiny (tady a tady), lapač snů, vzkazovník (tady a tady), náušnice (tady a tady) a jiné šperky (a tady a tady) nebo svícny. V podstatě cokoliv, co vám fantazie dovolí (tady).

By Miru Tipps

Co znamená byt 2 0? :: Jak vypnout oznámení aplikaci?
Užitečné odkazy