Domovská stránka > C > Co To Je Mechanika?

Co to je mechanika?

Mechanika je obor fyziky, který se zabývá mechanickým pohybem, tedy přemísťováním těles v prostoru a čase a změnami velikostí a tvarů těles. Mezi nejčastěji používané veličiny v mechanice patří poloha, rychlost, zrychlení, síla, energie a hybnost.

Přečtěte si více

Co umí mechanika DVD RW?

V souvislosti s PC dostává DVD další nové možnosti. Na DVD se dají totiž také ukládat data a programy a tak se DVD spíše vykládá jako digitální víceúčelový disk. Takovéto disky nelze přehrát v obyčejné CD-ROM mechanice. Naopak mechanika DVD dokáže číst disky CD-ROM, CD-R i CD-RW. Lidé se také ptají, které médium nelze přepisovat? CD-ROM - optické disky s kapacitou 650 MB, které nelze přepisovat. Princip ani formát záznamu se neliší od zvukových CD. Rychlost CD mechanik se udává v násobcích rychlosti 150KB/s.

Také, co je magnetický pevný disk?

Magnetický pevný disk ukládá data na kotouč pokrytý magnetickou vrstvou. Data spravuje pomocí mechanických čtecích hlaviček, které se pohybují nad povrchem magnetického disku. Jedná se o technologii vyvíjenou už od roku 1956 a to je hlavní důvod, proč je u tohoto disku nejlepší cena na 1GB uložených dat. Podle toho, co znamená pc bez mechaniky? Bez mechaniky znamená, že v notebooku není vestavěna optická CD/DVD mechanika. Ale je možné ji dokoupit a připojit přes USB. Ale pořát nebude vestavěná a pokud ji budete potřebovat a budete notebook přenášet, tak si ji budete muset vžít s sebou.

Tak co je mechanika notebooku?

Optická mechanika slouží ke čtení nebo zápisu optických disků CD, DVD nebo moderních Blu-ray. Dnešní notebooky jí však již běžně vybavené nejsou. Tak co je optická jednotka u notebooku? Jak funguje optická jednotka? umožní otevřít nebo zavřít prostor jednotky. Takto je možné vložit disky CD, DVD nebo BRD tak, aby je jednotka mohla přečíst. V moderních noteboocích je optická jednotka snadno vyndatelná, nahradit ji totiž můžete další baterií, takže měníte parametry svého notebooku podle potřeby.

Jaký druh záznamu používá CD-ROM?

CD-ROM (hovorově Cédéčko) (anglická zkratka pro Compact Disc Read-Only Memory) je nepřepisovatelné optické záznamové médium fyzicky totožné jako audio CD, formát uložení informací je však přizpůsoben uchování a čtení počítačových dat. Na tomto disku jsou data „vylisována“ od výroby a nejde je tak měnit. Jaké otáčky mají dnešní pevné disky? Průměrná rychlost otáčení je dnes 4200, 5400, 7200, 10000 a 15000 ot/min.

Jaký je rozdíl mezi kompaktními disky pro vypalování CD-R a CD RW?

Média CD-RW (Compact Disk ReWritable) mají všechny vlastnosti jako CD-R, navíc však umožňují smazání jejich obsahu a nahrání nového. Počet takových přepisů (rewrite) se uvádí kolem 1000.

By Marzi Lunderville

Jak Padlovat na lodi? :: Jak probíhá čtení dat v optické mechanice?
Užitečné odkazy