Domovská stránka > C > Co Je To Cd Mechanika?

Co je to CD mechanika?

Mechanika CD umožňuje počítači pracovat s disky CD, na kterých bývají uložena data. Některé mechaniky dovedou CD pouze číst a označujeme je jako mechaniky CD-ROM. Speciální mechaniky (známé jako "vypalovačky") dokáží na disky CD data i zaznamenat, nebo je přepsat novými.

Přečtěte si více

Když to vezmeme v úvahu, co je to dvd?

Řada z vás již určitě o DVD slyšela (zkratka digital video disc - disk digitálního videa nebo digital versatile disc - disk všestranného použití). Jde o disk napohled podobný CD, ale při bližším prozkoumání zjistíte, že jde o mnohem větší kapacitu. Ta je totiž výrazně větší a to 4,7 až 17 GB. Co je to optický disk? Optický disk je paměťové médium diskového tvaru, které k záznamu nebo adresaci používá světelný paprsek laseru.

Co znamená CD R?

CD-R je zkratka označující kompaktní disk s možností zápisu (Compact Disk – Recordable). Jedná se o standardní disk ve tvaru kotouče o průměru 12 cm, méně často o průměru 8 cm. Jak funguje cédéčko? Laserový paprsek prochází nejprve hranolem s polopropustným zrcadlem. To ho propustí jen jedním směrem, zpět již neprojde a bude odražen. Paprsek se dostává do fokusačního systému, kde je soustavou čoček zaměřen na povrch disku. Povrch disku CD je opatřen odrazivou vrstvou, která způsobí odraz laserového paprsku zpět.

Kolik vrstev má Blu ray disk?

Srovnání s jinými médii

Disky umožňují záznam dat s celkovou kapacitou až 25 GB u jednovrstvého disku, 50 GB u dvouvrstvého disku až po 100 GB u oboustranné dvouvrstvé varianty.
Na jakém principu pracují CD a DVD mechaniky? Současné disky

Také základní princip uchovávání dat na těchto discích je stejný – mikroskopické drážky v záznamové vrstvě. Rozdíl je v tom, že s rostoucí datovou hustotou jsou i drážky menší a blíže u sebe. CD také měla datovou a reflexní vrstvu na horní straně disku.

Který kov se v českém filmu odstěhoval do Humpolce Používá se při výrobě CD a DVD disku?

Přistěhovalce, kterého sice nikdy nikdo neviděl, ale přesto se mu podařilo proslavit město Humpolec. Stalo se tak na základě ohlasů na známou hlášku Zdeňka Srstky „Hliník se odstěhoval do Humpolce! “, z českého filmu režiséra Oldřicha Lipského, Marečku, podejte mi pero! Kdo vynalezl kazetu a CD? Skromný zaměstnanec Philipsu změnil životy nás všech. Jméno Lou Ottens vám nejspíš nic neříká. Přitom právě on stál za vynálezem analogové zvukové kazety v roce 1963 a o devatenáct let později i digitálního systému CD.

Co se starými VHS kazetami?

Magnetická páska patří do směsného odpadu – tedy do černé popelnice nebo kontejneru. Papírové obaly patří samozřejmě do kontejneru na papír. Vytřídění videokazet si můžete zjednodušit tím, že je odvezete spolu s dalším odpadem do sběrného dvora.

By Marcy

Co to je displej? :: Kdy vzniklo DVD?
Užitečné odkazy