Domovská stránka > J > Jakou Události Začíná Kosmova Kronika?

Jakou události začíná Kosmova kronika?

Obsah kroniky. Kronika je rozdělena do tří knih; začíná stavbou babylonské věže a původem Čechů a chronologicky postupuje až do Kosmovy současnosti.

Přečtěte si více

Co je to substituční výrobek?

Substituty jsou v teorii spotřebitele takové dva statky, u kterých může spotřebitel snadno zaměňovat spotřebu jednoho spotřebou druhého. Spotřebitel může reagovat na změny cen substitutů – pokud se zvýší cena jednoho statku, zvýší poptávku po druhém statku. Co je to substituční léčba? Substituce je léčba, kdy se užívání původní návykové látky nahradí lékařsky předepsanou látkou s podobnými účinky a vlastnostmi, avšak s výrazně menšími riziky. Substituční léčba není prostředkem k tomu, aby závislý člověk začal v krátké době žít úplně bez návykových látek.

Můžete se také zeptat, jak se dělá substituce?

Substituce je metoda řešení rovnic. Dá se použít v situacích, kdy se v rovnici opakuje stejný výraz (popř. jeho modifikace). Takový výraz pak můžeme nahradit novou neznámou a celou rovnici s ní vyřešit. A další otázka, co je to fundovaný? fundovaný příd. podložený důkazy , argumenty , zkušenostmi ap .

Pokud jde o to, co je to patetické?

Jako patetickou označujeme promluvu, která je příliš nadnesená, přehnaná (až přemrštěná), citově vzrušená, emotivní, expresivní, аčkoliv tomu celkový kontext a význam promluvy neodpovídá. Často se v patetické promluvě objevují klišé, nevhodné použití metafor apod. Co to znamená Chabr? Chábr – do slangu mladých tentokrát tento výraz nepronikl z angličtiny ale z vězeňského argotu. Chábr je nejlepší kamarád ve vězení – v on-line komunikaci pak je chábr kamarád mužského pohlaví nebo přítel.

Co je to argot?

Argot je vrstva slovní zásoby, žargon užívaný společenskou spodinou (zloději, překupníky, narkomany apod.). Účelem tvoření zvláštních pojmenování je utajit obsah sdělení před nezasvěcenými posluchači. Věda, která se argotem zabývá, se jmenuje argotologie. Co je to Hantyrka? Hantýrka (něm. Rotwelsch, fr. argot, jargon, angl. slang), český název pro řeč pobudů, hlavně zlodějů.

Můžete se také zeptat, co to je 3?

Informace o zkratce ':3'

Smajlík jap. původu psaný na ležato... Často se používá ve významu něčeho co je roztomilé.

By Dionis

Jak převést PDF do doc? :: Co to znamená slovo?
Užitečné odkazy