Domovská stránka > K > Kdy A Kde Začíná Vznikat Moderní Novodobý Sport?

Kdy a kde začíná vznikat moderní novodobý sport?

Sport je význačným fenoménem současné doby. Cesta k tomuto jeho postavení začala v Anglii s nástupem industrializace a s následnou urbanizací. Nové společenské podmínky a změny ve způsobu života lidí umožnily nárůst volného času a nové možnosti jeho využívání.

Přečtěte si více

Kdo je vrcholový sportovec?

Vrcholový sportovec je takový sportovec, který se snaží o sportovní úspěch na mezinárodním poli a svému sportu věnuje většinu času, sportem může i nemusí vydělávat peníze a sport mu může sloužit také jako zdroj obživy. A další otázka, kdo je profesionalni sportovec? jedná se o fyzickou osobu, jejíž primární příjem plyne z úplatného provozování sportovní činnosti, která je hlavním předmětem jejího zájmu a (zpravidla) obživy, a která v návaznosti na ujednání se sportovním klubem nemůže poskytovat své (sportovní) služby ostatním klubům.

Lidé se také ptají, kdo je nejslavnější sportovec v Čr?

Sportovcem roku 2020 se stal hokejista David Pastrňák, v roce 2021 ale určitě vyhraje někdo jiný. Kdo ovládne další vyhlášení ankety, která se uskuteční opět ve druhé polovině prosince? Jaký sport pro 4leté dítě? Děti ve věku od 4 do 6 let se již připravují na trénink individuálních i kolektivních sportů. Vhodnými aktivitami však jsou hlavně hry (například na babu), skákání přes švihadlo, skákání panáka, chytání a házení míče, jízda na kole s opěrnými kolečky a postupně bez nich i třeba tanec.

Můžete se také zeptat, jak vybrat sport pro děti?

"Každá disciplína je totiž postavena na jiném pohybovém základu a vyžaduje odlišné dovednosti. U některých sportů, například gymnastika nebo krasobruslení, děti začínají třeba už ve dvou až třech letech. Pro dosažení vrcholové úrovně však není problém ani začátek třeba kolem deseti let. Může se také zeptat, jak vybrat vhodný sport pro dítě? Pokud dítě prozatím nemá vztah k žádnému konkrétnímu sportu a pro rodiče je tak těžké vybrat sportovní kroužek, kde by se dítěti mohlo líbit, pak je vždy nejlepším řešením kroužek zaměřený na všestranný sportovní rozvoj, který dokáže vzbudit a podporovat v dítěti chuť se hýbat.

Může se také zeptat, co je bílá kniha o sportu?

Bílou knihu sportu, jakýsi souhrn koncepcí v oblasti sportu, ve které se opět objevují témata zmíněná v předchozích dokumentech, tentokrát však v politicky jasně formulovaném dokumentu, jenž vytyčuje směr aktivit EU do budoucna. Co je individuální sport? Individuální sporty mají společný znakem to, že jsou ve velké míře bez pravidel a každý si je může užít dle možností a libosti. To je například běh nebo inline bruslení. Je zcela na Vás, kde, kdy a kam budete běžet nebo se projedete na bruslích.

Kolik lidí dělá sport?

Více než padesát pět procent sportujících dětí ve věku pět až patnáct let se orientuje na jedinou sportovní aktivitu, i když kinantropologové upozorňují, že v rámci zdravého a optimálního rozvoje dětí je nutné dbát na pohybovou variabilitu a všestrannost.

By Tedmund Bailard

Co dělá srdce? :: Jaké jsou sporty?
Užitečné odkazy