Domovská stránka > J > Jak Snizit Elektrinu?

Jak snizit elektrinu?

Přinášíme 6 tipů, jak ušetřit.

  1. Investujte do úsporných spotřebičů
  2. Pračku, sušičku nebo myčku nezapínejte poloprázdnou.
  3. Energeticky náročné spotřebiče zapínejte v nízkém tarifu.
  4. Při vaření v hrncích používejte poklice.
  5. Elektrické přístroje vytahujte ze zásuvky.
  6. Topíte na elektřinu?

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co má v domácnosti největší spotřebu?

Nejvyšší je spotřeba elektřiny na topení

Nejvyšší faktury za elektřinu platí domácnosti, které využívají elektřinu i na vytápění.
Který spotřebič má největší spotřebu? Myčka nádobí

Vezmeme-li v úvahu nejúspornější spotřebič, spotřebujeme ročně asi 240 kilowatthodin energie, což na účtu ročně činí asi 920 Kč.

Co je největší žrout elektřiny?

Obecně platí, že největšími žrouty bývají starší spotřebiče, které nejsou vybaveny nejrůznějšími úspornými režimy. Moderní domácí elektronika je proto označena energetickými štítky, podle nichž si můžete vybrat produkt s nižší spotřebou energie. Podle toho, jaká je průměrná spotřeba elektřiny v domácnosti? Průměrná spotřeba elektřiny u menšího až středního rodinného domu, kde se elektřinou pouze svítí a napájí běžné spotřebiče, se pohybuje mezi 2000–⁠3200 kWh ročně. Pokud se na elektřině i vaří, může to být ještě o něco více. Velké rozdíly však mohou vycházet i z životního stylu rodiny, případně typu spotřebičů.

Pokud jde o to, jak se počítá spotřeba elektřiny?

Výpočet spotřeby elektrické energie

Příkon se udává ve wattech (W). Vynásobte ho počtem hodin, po které je spotřebič zapnutý. Tím získáte spotřebu ve watthodinách (Wh), případně po vydělení tisíci v kilowatthodinách (kWh), což je jednotka, v níž uvádí cenu elektřiny rozvodné závody.
Co v domácnosti spotřebuje nejvíce elektřiny? Nejvíce elektrické energie spotřebuje ohřívač vody, pračka a lednička. Počáteční investice do úsporných spotřebičů mohou být vyšší, bohatě se vám však vrátí na nízké spotřebě vody a elektřiny. Nahrazením třeba takové staré lednice novějším modelem lze ročně ušetřit několik set až tisíc korun!

Může se také zeptat, jaké energie domácnost běžné využívá?

Většina energetických zdrojů je téměř výhradně používána na vytápění prostor a ohřev vody, pouze elektřina má širší využití. Více než polovinu elektřiny v domácnostech spotřebují běžné spotřebiče a osvětlení, přibližně čtvrtinu vytápění prostor a ohřev vody, 11 % vaření a 1,1 % ochlazování prostřednictvím klimatizace. Lidé se také ptají, který spotřebič v domácnosti spotřebuje nejvíce energie? Co je šampionem ve spotřebě

Jednoznačným vítězem soutěže v roční spotřebě je televizor. Je puštěný průměrně 30 hodin týdně, takže se na celkové spotřebě domácností podílí celkem 27 procenty. Hned v závěsu s téměř 24 procenty se drží lednička, většinou kombinovaná s mrazákem.

Jak zjistit příkon spotřebiče?

Příkon je veličina, která vyjadřuje energetickou náročnost spotřebiče. Jinými slovy vypovídá o tom, kolik energie spotřebuje dané zařízení za hodinu provozu. Udává se ve wattech (W) a jeho konkrétní hodnotu najdete na štítku, kterým je opatřen každý elektrický spotřebič.

By Sondra Ficenec

Jaký příkon má pračka? :: Jaké léky si mohu vzít do letadla?
Užitečné odkazy