Domovská stránka > C > Co Je To Řádkování?

Co je to řádkování?

Řádkováním se rozumí vzdálenost mezi jednotlivými řádky v rámci jednoho odstavce (nezaměňovat s mezerami před a za odstavcem), která se udává v řádcích. Vzdálenost mezi řádky je přímo úměrná velikosti písma. Standardní řádkování je Jednoduché. Další možnosti jsou 1,5 řádku, Dvojité a Nejméně.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, kde najdu řádkování?

Změna řádkování ve Wordu

  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Vyberte Domů > Řádkování a vzdálenost odstavců a zvolte požadované řádkování.
Také, jak nastavit mezery mezi řádky? Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci. Vyberte požadovanou velikost řádkování nebo vyberteMožnosti řádkování a potom v části Mezery vyberte požadované možnosti.

Může se také zeptat, kolik bodů je jeden řádek?

Vyberte Přesně > At a nastavte pevné řádkování vyjádřené v bodech. Pokud text obsahuje například písmo o velikosti 10 bodů, můžete jako řádkování nastavit 12 bodů. Pokud chcete > řádkování jako násobek vyjádřený v číslech větších než 1, vyberte Více řádků. Co je to jednoduché řádkování? Jako řádkování se označuje vzdálenost mezi jednotlivými řádky v rámci jednoho odstavce. Tato vzdálenost se přitom uvádí právě v řádcích. Standardně se používá takzvané jednoduché řádkování, další možností je například dvojité řádkování, řádkování 1,5 a další.

Co je to dvojité řádkování?

Celý wordový dokument nebo jeho část můžete nasycené mezerou. Pokud chcete celý dokument zdůolit, přejděte na Návrh > mezerymezi odstavci a zvolte Dvojité. Tip: Pokud chcete zdůolit jenom část dokumentu, vyberte odstavce, které chcete změnit, přejděte na Domů >Řádkovánía Mezery mezi odstavci a zvolte 2,0. Jaké je správně řádkování? Při doporučené velikosti písma základního textu 11 bodů doporučujeme použít řádkování 1,3. Větší řádkování již nepůsobí esteticky. Menší řádkování (1,0) volíme v těch částech práce, kde používáme menší font (velikost písma 10 nebo 9 bodů).

Jak nastavit jednoduché řádkování?

Nastavení jednoduchého řádkování v části dokumentu

  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Přejděte na Domů >řádkování a mezery mezi odstavci .
  3. Zvolte 1.0.
Jak nastavit řádkování v Libre Office? Nejméně Nastaví řádkování minimálně na hodnotu, kterou zadáte v poli. Pokud v odstavci používáte různé velikosti písma, řádkování se automaticky upraví podle největší velikosti písma. Pokud chcete pro všechny řádky stejné řádkování, zadejte v poli Minimálně hodnotu, která odpovídá největší velikosti písma.

Jak nastavit mezery za odstavcem?

Pokud chcete změnit mezery mezi vybranými odstavci, použijte možnosti mezer na kartě Rozložení stránky:

  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Klikněte na kartu Rozložení stránky a v části Mezery upravte vzdálenost před nebo za každým odstavcem klikáním na šipky nahoru nebo dolů v polích Před a Za.

By Samuelson Helminiak

Jak upravit mezery mezi slovy ve Wordu? :: Co je to strom domén a co je les domén v Active Directory?
Užitečné odkazy