Domovská stránka > C > Co Je To Atx?

Co je to ATX?

Formát základních desek ATX (tj. Advanced Technology Extended) byl vytvořen společností Intel v roce 1995. Byla to první velká změna v uspořádání počítačové skříně po mnoha letech. ATX svými přednostmi zcela nahradil zastaralý formát AT.

Přečtěte si více

Co označuje výraz motherboard?

Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj. Co obsahuje motherboard? Základní deska (mainboard, motherboard)

  • Procesor (mikroprocesor)
  • Patici pro numerický koprocesor (popř. osazený koprocesor)
  • Obvody čipové sady.
  • Rozšiřující sběrnici (bus)
  • Paměti.
  • Vyrovnávací cache paměť
  • Sloty umístěné na rozšiřující sběrnici pro připojení rozšiřujících karet. Zapojení rozšiřující karty.
  • CMOS paměť

Jak vybrat základní desku 2021?

Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití. Podle toho, co to je základní deska? Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.

Jak funguje zdroj?

Elektrický zdroj je v elektrotechnice zařízení, které mění elektrickou energii na výstup požadovaného elektrického napětí, proudu a frekvence pro připojený elektrický spotřebič. Konstrukčně existují dva odlišně řešené zdroje: zdroj napětí (poskytuje konstantní napětí) a zdroj proudu (poskytuje konstantní proud). Může se také zeptat, co to je hardware? Hardware označuje veškeré fyzicky existující technické vybavení počítače, narozdíl od dat a programů označovaných jako software. Jsou to elektronické součástky, které jsou na základové jednotce, také nazývané základová deska, motherboard nebo mainboard. Bez hardwaru by počítač nefungoval.

Co všechno je na základní desce?

Základní deska (Motherboard, MB)

Najdeme na ní patici pro procesor (CPU), pro paměť (RAM), sloty (konektory) pro přídavné karty (různé typy), konektory pro připojení interních mechanik (disketa, pevný disk, CD, DVD, ZIP aj.), konektory pro periferní zařízení (myš, klávesnice, tiskárna apod.)
Co je rozšiřující slot? CO JE SLOT

rozšiřujících slotů základní desky. Pod pojmem slot si představte podlouhlou zásuvku s konektory, do které zasuneme kontaktní plochu s konektory rozšiřující karty. Těchto slotů je několik druhů. Liší se způsobem a rychlostí přenosu dat (mezi základní deskou a kartou), tvarem a použitím.

Může se také zeptat, jak vybrat herní základní desku?

Co vše je potřeba při jejím výběru zohlednit

  1. Velikost základní desky.
  2. Kompatibilitu s procesorem.
  3. Sloty pro grafické a další karty.
  4. Sloty pro operační paměti.
  5. Sloty pro HDD či SSD.
  6. Externí konektory.
  7. Speciální funkce.
  8. Využití základní desky.

By Junji

Jak vybrat grafickou kartu na základní desku? :: Jak si získat zákazníky?
Užitečné odkazy