Domovská stránka > K > Kdy Se Rozsiril Internet?

Kdy se rozsiril Internet?

Přestože se internet hlavně v západním světě už pár let šířil do firem a domácností, u nás komerční poskytovatelé internetu vstoupili na trh "až" v roce 1995. Důvodem bylo, že do té doby měla státní monopol na telefonní a datové služby společnost Eurotel.

Přečtěte si více

Kdy se začalo používat WWW?

První webová stránka byla publikována 20. prosince 1990 a popisovala samotný projekt. Který internetový prohlížeč je nejrychlejší?

Rychlost načítání – www.extrawindows.cz [s]
Internet Explorer 95,5
Mozilla Firefox 3.66,7
Google Chrome 104,6
Google Chrome 12 Alpha5,2

Který prohlížeč je nejméně náročný?

Re: Nejméně náročný internetový prohlížeč na hardware

Chromě je sice nejrychlejší, ale zabírá mi asi 700MB v paměti RAM. Firefox tak 200MB a Opera se drží do 100MB. Opera je i nejméně náročná na CPU. Doporučuju ale starší verze opery.
Který prohlížeč nejméně zatěžuje procesor? Microsoft se pochlubil vysokou efektivitou svého internetového prohlížeče Edge. Spotřebovává málo prostředků a díky tomu umožní mobilním zařízením delší výdrž na baterii.

Jak dlouho je Internet?

V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS. Kdy byl vymyšlen Internet? Jejím tvůrcem je Tim Berners-Lee. Ten v letech 1989–1991 – v rámci svého působení v Evropské organizaci pro jaderný výzkum CERN – vytvořil hypertextovou síť, která pomocí odkazů umožňovala propojit informace uložené na různých počítačích či v různých souborech. Součástí byl i první prohlížeč.

Co nám umožňuje Internet?

Společným cílem všech lidí využívajících Internet je bezproblémová komunikace (výměna dat). Nejznámější službou poskytovanou v rámci Internetu je WWW (kombinace textu, grafiky a multimédií propojených hypertextovými odkazy) a e-mail (elektronická pošta), avšak nalezneme v něm i desítky dalších. Jaký prohlížeč pro Windows Vista? Internet Explorer 9 pro Win Vista 32bit CZ TIP ZDARMA.

Co je lepší Chrome nebo Firefox?

Zatímco Chrome vyhrává na poli doplňků a rozšíření, Firefox má dobře vybranou sadu vestavěných funkcí, jako je neskutečně šikovný nástroj ke snímání stránek či funkce čtecího režimu, která ze stránky odstraní vše kromě textu článku, který čtete.

By Verne Neilson

Jak pridat fotku do widgetu? :: Co je internetový prohlížeč příklady?
Užitečné odkazy