Domovská stránka > K > Kdy Byl Internet V Čr?

Kdy byl Internet v ČR?

Dne 13.2.1992 probíhá slavnostní oficiální připojení naší republiky k Internetu. K tomuto aktu nedochází nikde jinde, než na pražském ČVUT. Již v roce 1991 byl podáván návrh na vybudování celorepublikové páteřní sítě.

Přečtěte si více

Kdy vznikl předchůdce internetu?

O síti Arpanet, která je považována za předchůdce internetu, se dnes již příliš nemluví. Bylo tomu nicméně přesně před pěti dekádami, 2. září 1969, kdy si dva počítače na Kalifornské univerzitě v USA prostřednictvím této sítě poprvé vyměnily informace. Jaké jsou možnosti připojení k internetu? Internet na doma: Jaké existují možnosti připojení?

  • Kabelové připojení Oblíbený způsob připojení k internetu je přes kabelovou televizi.
  • Pevné ADSL připojení
  • Bezdrátový internet 4G/5G LTE.
  • Bezdrátové Wi-Fi připojení od místních providerů

Kdo financuje Internet?

Nejvyšší autoritou, která kormidlo vývoje Internetu drží nejpevněji, je organizace ISOC (Internet Society), dobrovolné profesní sdružení fungující od roku 1992. Co je to služba WWW? Je to služba poskytovaná v rámci internetu. World Wide Web je dnes obrovské množství stránek, dokumentů a jiných souborů vzájemně propojovaných hypertextovými odkazy.

Jak vznikla zkratka pro ARPANET?

Co znamená zkratka ARPANET? Význam: ARPANET - Anglická zkratka pro Advanced Research Projects Agency Network; počítačová síť chápána jako předchůdce dnešního Internetu, kterou financovalo ministerstvo obrany USA. Původně byla myšlena jen jako experiment, při kterém se měla zjistit funkce systému při přepojování paketů. Jak vypadá paket? Paket se skládá z řídících dat (metadat) a z uživatelských dat (užitečné zatížení, anglicky payload). Řídící data poskytují síti potřebná data k doručení paketu, například adresu zdroje a cíle, kódy pro detekci chyb – kontrolní součty a informace o pořadí.

Jak na Internet historie?

V roce 1973 proto Bob Kahn a Vint Cerf začali pracovat na specifikacích, které měly sjednotit protokoly paketových sítí, jejich rozhraní s koncovými počítači a datové objekty vyměňované v těchto sítích. Tito pánové jsou dnes po právu označováni jako otcové Internetu. Kdy a jak vznikl Internet? V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.

Jak se jmenoval předchůdce dnešního internetu?

První počítačová síť známá pod zkratkou Arpanet byla spuštěna roku 1969 a propojovala počítače na univerzitách v Los Angeles, Stanfordu, Santa Barbaře a Utahu a už o dva roky později se svět dočkal prvního poslaného emailu.

By Frayda Lapierre

Jak obnovit Koš v počítači? :: Jak vysvětlit pojem Internet?
Užitečné odkazy