Domovská stránka > K > Kdy Byl V Česku Internet?

Kdy byl v Česku Internet?

Dne 13.2.1992 probíhá slavnostní oficiální připojení naší republiky k Internetu. K tomuto aktu nedochází nikde jinde, než na pražském ČVUT. Již v roce 1991 byl podáván návrh na vybudování celorepublikové páteřní sítě.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, kdy zacal fungovat internet?

V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS. V kterém roce vzniká pojem Internet? Původní přenosová rychlost byla 56 Kb/s. 1987 Vzniká pojem „Internet“. V této síti je propojeno 27 000 počítačů. 1989 Síť NSFNET je upgradována na T1 linky, jejichž přenosová rychlost je 1,5 Mb/s.

Podle toho, kdy bylo poprvé spuštěno oficiální připojení k internetu v České republice?

února 1992

256 Fakulty elektrotechnické ČVUT účastnili i zástupci americké NSF. Otec internetu Vint Cerf blahopřeje Česku k výročí: Stalo se tak 13. února roku 1992 a právě tento den můžeme považovat za formální datum připojení Československa k internetu, byť ve skutečnosti jsme byli online už o něco dříve.
Která instituce byla v ČR jako první připojená k internetu? V květnu pak síť EUnet, která však byla k dispozici pouze pro počítače s unixovými systémy. 1991 – V listopadu se uskutečnily první pokusy o připojení ČR k internetu, a to na půdě Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT).

Na jakém principu funguje Internet?

Internet je podle wikipedie „celosvětový systém propojených počítačových sítí (síť sítí), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP“. Kdo zacal pouzivat Internet jako prvni? Předchůdce dnešního internetu vznikl už v roce 1969 pod názvem ARPANet (Advanced Research Project Agency Network) a navrhli ho američtí informatici Vint Cerf a Robert Kahn.

Může se také zeptat, kdo je zakladatelem internetu?

Internet/Vynálezci Kdo je otec Internetu? Vinton Gray Cerf (* 23. června 1943 New Haven) je americký informatik, který je označován za „otce internetu“. Společně s Bobem Kahnem totiž vytvořil komunikační protokol TCP/IP, na kterém je dnes celosvětová síť vystavěna.

Jaké jsou základní služby internetu?

Mezi základní služby Internetu patří:

WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče. E-mail – elektronická pošta. Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli. VoIP – telefonování pomocí Internetu.

By Yacov Halla

Jak se značí racionální čísla? :: Který je nejlepší iPhone?
Užitečné odkazy