Domovská stránka > C > Co Znamená Uživatel?

Co znamená uživatel?

Uživatel v oblasti počítačů označuje člověka, který používá počítačový systém. Pro účely bezpečnosti, záznamu prováděných akcí nebo správy zdrojů může být vyžadována identifikace uživatele. Pro potřebu identifikace má uživatel konto (uživatelské konto, účet), uživatelské jméno a ve většině případů heslo.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, co je to uživatelský účet?

Uživatelský účet (anglicky User Account) jsou informace o uživateli nějakého systému a obsahuje obvykle uživatelské jméno, heslo, osobní nastavení a další. Uživatelský účet je vždy přiřazený ke konkrétnímu uživatelskému jménu. Na principu uživatelských účtů fungují všechna zařízení (počítač, telefon, tablet atd.) Může se také zeptat, jak zjistit uživatelské účty? Chcete-li určit typ uživatelského účtu v systému Windows 7, postupujte takto:

  1. Klepněte na tlačítko Starta do pole Hledatzadejte Uživatelské účty pole.
  2. Klepněte na tlačítko Uživatelské účty ze seznamu výsledků (The uživatelských účtů otevře se okno) Typ vašeho účtu je uvedena vedle obrázek uživatelského účtu.

Jak zjistit svůj účet Windows?

Pokud jste si na účtu Microsoft dříve nastavili bezpečnostní kontaktní údaje, můžete pomocí této možnosti zjistit své uživatelské jméno. Vyhledejte své uživatelské jméno pomocí svého bezpečnostního kontaktního telefonního čísla nebo e-mailové adresy. Jak se jmenuje uživatel který má v síti neomezené pravomoce a oprávnění? Administrátor (nebo někdy také správce) má oprávnění vytvářet uživatelské účty a ty následně nastavovat a měnit oprávnění standartních uživatelských účtů.

Jak aktivovat Administratorsky účet?

Povolení účtu Administrator pomocí příkazového řádku

  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu »Start« a spusťte »Příkazový řádek (správce)«.
  2. Do příkazové řádky napište »net user administrator /active:yes« a příkaz potvrďte klávesou [Enter].
Jak vytvořit doménový účet? Vytvoření doménového uživatele
  1. Klikněte na Vytvořit > Vytvořit uživatele. Zobrazí se průvodce vytvořením uživatele.
  2. Klikněte na Další.
  3. Zadejte tyto údaje: Pole. Popis. Uživatelské jméno.
  4. Klikněte na Další.
  5. Zadejte tyto údaje: Nastavení Popis.
  6. Klikněte na Další.

Jak zjistit účet na Google?

Zapomněli jste e-mailovou adresu, pomocí které se přihlašujete

  1. Postupujte podle pokynů k nalezení uživatelského jména. Je třeba znát následující údaje: telefonní číslo nebo sekundární adresu pro obnovení účtu,
  2. Podle pokynů potvrďte, že vám účet patří.
  3. Zobrazí se seznam uživatelských jmen, která odpovídají vašemu účtu.
Jak najít zapomenutý email? Většina webových stránek pracujících s formuláři vám nabízí možnost, co dělat v případě zapomenutí hesla či mailu. Po rozkliknutí vybere, co jste zapomněl a průvodce by vás měl nakonec dovést k vašemu ztracenému mailu.

Jak zjistit starý email?

Dávno zapomenuté účty můžete nejsnáze odhalit prohledáním své e-mailové schránky pomocí vyhledávací funkce. To se týká také vašich dalších e-mailových účtů. Hledejte např. „vítejte“, „nový účet“, „heslo“, „potvrzení e-mailu“, „ověření účtu“, „děkujeme za registraci“ nebo „děkujeme za vytvoření účtu“.

By Pollard Bumm

Jak zjistit uživatelské jméno Windows? :: Kdy je dioda v propustném směru?
Užitečné odkazy