Domovská stránka > C > Co Je Formát Textu?

Co je formát textu?

Formátování textu (popřípadě hypertextu) je postup, při kterém dojde k logickému rozčlenění textu, neboli k jeho zorganizování do logických celků. Formátování textů se provádí v celé řadě oborů, důležitý je ale druh díla, který má vzniknout (např. výpisky, webová stránka, román, báseň).

Přečtěte si více

Čím se liší formátovaný text od prostého?

Pro tvorbu formátovaného textu se používají textové procesory. Profesionální sazba se provádí pomocí pokročilých DTP programů. Opakem formátovaného textu je prostý text, který formátovací informace neobsahuje. Když to vezmeme v úvahu, jak uvést článek? Bibliografická citace článku začíná vždy autorem článku, pokud není autor uveden, tak údaj vynecháme. Následuje název článku, který zapisujeme normálním písmem, nikoli kurzívou, protože se jedná o název části. Následuje kurzívou psaný název periodika, volitelně nakladatelské údaje a poté důležité informace o číslování.

Jak vytvořit článek?

Založit nový článek je jednoduché. Nejsnazší je zadat název článku do vyhledávacího okénka vpravo nahoře a kliknout na ikonku lupy (případně udělat totéž tlačítkem Enter). Následně klikněte na červený odkaz ve větě „Můžete stránku vytvořit nebo požádat o její vytvoření“. Může se také zeptat, jak na formátování textu? Formátování textu

  1. Vyberte text, který chcete formátovat. Pokud chcete vybrat jedno slovo, poklikejte na něj. Pokud chcete vybrat řádek textu, klikněte nalevo od něj.
  2. Vyberte možnost, pomocí které změníte písmo, jeho velikost nebo barvu, nebo použijte pro text tučné písmo, kurzívu nebo podtržení.

Co je to formátování?

Formátování disku je proces přípravy pevného disku nebo jiného úložného média pro používání. Pevný disk je obvykle rozdělen na několik sekcí (partition), které jsou naformátovány svým souborovým systémem. Jak udělat tucny text? Vyberte text, který chcete změnit na tučný, a proveďte jednu z následujících akcí:

  1. Přesuňte ukazatel na minipanel nástrojů nad výběrem a klikněte na Tučné .
  2. Ve skupině Písmo. kartě Domů klikněte na Tučné písmo.
  3. Zadejte klávesovou zkratku: CTRL+B.

Co je to plain text?

Prostý text (též čistý nebo holý text, anglicky plain text) je v informatice označení uložení textu do souboru ve formě, kdy jsou uloženy pouze jednotlivé znaky (resp. čísla odpovídající kódům použité znakové sady, např. ASCII nebo Unicode) bez formátovacích informací. Takový soubor se pak nazývá textový soubor. Jak citovat celou kapitolu? Zápis správně: Tvůrce kapitoly. Název kapitoly. In: Tvůrce knihy (pouze je-li odlišný od autora kapitoly). Název knihy.

Může se také zeptat, jak citovat článek v textu?

Odkaz v textu

Jméno tvůrce a rok vydání citovaného zdroje jsou uvedeny v textu ve formě jméno-datum v kulatých závorkách. Pokud se jméno tvůrce vyskytuje přirozeně v textu, následuje pouze rok v kulatých závorkách. Lokace citace ve zdroji (rozsah stran, ze kterých bylo citováno) se uvádí do kulatých závorek za rok.

By Zolnay Llanos

Jak správně napsat zdroje? :: Co znamená u televize 4K?
Užitečné odkazy