Domovská stránka > J > Jak Funguje Sampler?

Jak funguje sampler?

Tento elektronický instrument pracuje se zvukovými vzorky, samply, které jsou zpracovány v digitální (číselné) formě. Sampler lze tedy chápat rovněž jako hardware. Samplování, nebo-li vzorkování, má na svědomí převzetí zvuku či části nějaké nahrávky.

Přečtěte si více

Také, co je sampling v marketingu?

Sampling je součást marketingové strategie propagace určitého výrobku (služby) prostřednictvím rozdávání vzorků (anglicky sample) zdarma za účelem seznámení potenciálních konzumentů s tímto výrobkem. Tak co znamená program v hudbě? Programní hudba (též programová hudba) je druh hudby, která usiluje o vyjádření určitého děje či jevu hudebními prostředky. Protikladem programní hudby je hudba absolutní. Významným protagonistou koncepce programní hudby byl skladatel Richard Wagner.

Co je symfonická hudba?

Symfonie je v klasické hudbě cyklická hudební forma sonátového typu, komponovaná pro větší až velké nástrojové obsazení (zpravidla symfonický orchestr). Sestává obvykle z několika odlišných částí. Ačkoli tento termín měl v minulosti, již od starého Řecka, mnoho významů, koncem 18. Co znamená Cantabile v hudbě? Jedná se o styl hraní napodobující lidský hlas. Často se používá i v klavírní hudbě. V hudbě jde o měřené tempo a flexibilní legato hru přibližující se lidskému hlasu.

Jak se v hudbě nazývá předehra?

Předehra (ouvertura) je úvodní instrumentální část opery, činohry, hudebního cyklu apod. Také, jaký druh skladby je symfonická báseň? Symfonická báseň je dílo pocházející z oblasti klasické hudby určené pro orchestr. Patří mezi díla tzv. programní hudby, protože má od svého autora určen jiný nehudební "program".

Co je to Sonáta?

Sonáta je hudební skladba určená obvykle pro sólový nástroj nebo nástroj s doprovodem klavíru. Má dvě až čtyři samostatné části (věty), první z nich mívá sonátovou formu. Co bývá předlohou pro symfonickou báseň? Podkladem pro symfonickou báseň obvykle bývá nějaké dramatické či literární dílo s kořeny v lidové slovesnosti. Jedná se tedy například o mýty, legendy, eposy nebo nejrůznější pověsti. Většinou se jedná o jednovětou skladbu. Symfonickou báseň si oblíbili mnozí světoznámí hudební skladatelé.

Co znamená Cantabile?

(kantábile) Z italštiny: zpìvnì, melodicky plynnì.

By Natty Krawitz

Jak zapojit obvod? :: Co je to ethernetový rámec a jaká pole obsahuje?
Užitečné odkazy