Domovská stránka > K > Kdo Stvořil Google?

Kdo stvořil Google?

Vyhledávač původně navrhli Sergey Brin a Larry Page v rámci svého výzkumu na Stanfordově univerzitě, aby ověřili funkčnost svého algoritmu pro ohodnocování webových stránek PageRank.

Přečtěte si více

Kdy se vymyslel Google?

Během studií Ph.D. v oblasti počítačů na Stanfordově univerzitě se seznámil se Sergeyem Brinem a spolu v roce 1998 založili vyhledávač Google. Kdo je majitelem Google? Alphabet Inc. je americký celosvětově působící konglomerát, vytvořený 2. října 2015 dvěma zakladateli společnosti Google, Larrym Pagem a Sergeyem Brinem, ve kterém nyní zastává funkci CEO Sundar Pichai, bývalý CEO Googlu, který ve vedení Alphabet nahradil zakladatele v roce 2019.

Co to znamená Google?

Google je špatně napsané slovo googol. To v angličtině znamená číslo se sto nulami na konci. To je obrovské číslo, které si těžko lze představit. Spočítejte například všechny atomy ve vesmíru, nedostanete se ke googolu. Odkud pochází Google? Vyhledávač původně navrhli Sergey Brin a Larry Page v rámci svého výzkumu na Stanfordově univerzitě, aby ověřili funkčnost svého algoritmu pro ohodnocování webových stránek PageRank. Záhy se ukázalo, že kvalita jeho výsledků natolik převyšovala tehdy dostupné vyhledávače, že je Google v krátké době téměř převálcoval.

Jak funguje Google?

Přesně k tomu slouží hodnoticí systémy Google: řadí stovky miliard webových stránek v indexu Vyhledávání, aby vám ve zlomku sekundy poskytly užitečné a relevantní výsledky a prezentovaly je způsobem, který vám pomůže najít, co hledáte. Tyto hodnoticí systémy nejsou tvořeny jedním, ale celou sérií algoritmů. Tak co to znamená k? K je značka jednotky termodynamické teploty kelvin. k je značka předpony soustavy SI pro 1000, kilo.

Také, které služby patří do google?

V neposlední řadě patří za zmínku sociální síť G+, která je asi největší konkurencí Facebooku a Twitteru. Historicky je součástí Googlu ještě mnoho dalších aplikací a služeb od vyhledávání informací přes reklamy, tvorbu operačních systémů, mapy, navigace až po prodeje hudby, filmů a knih. Co je to Google One? Google One je tarif předplatného, který vám nabízí větší úložiště sdílené Diskem Google, Gmailem a Fotkami Google. Navíc s ní také získáte přístup k dalším výhodám a členství lze sdílet s rodinou.

Jak se hledají informace na internetu?

Pod nápisem Google najdeš obdélník, kterému se říká vyhledávací řádek. Do něj napiš, co chceš hledat, a zmáčkni klávesu ENTER nebo klikni na tlačítko „Hledat Googlem“. Vyhledávač bude chvilku pracovat a potom ti zobrazí stránku se seznamem odkazů na ty webové stránky, na kterých se objevují tvá zadaná slova.

By Andrien

Jak funguje vyhledavani? :: Co se stane pokud se míček při podání dotkne sítě?
Užitečné odkazy