Domovská stránka > P > Proč Se Mi Přehřívá Cpu?

Proč se mi přehřívá CPU?

Pokud se přehřívá procesor, může to být tím, že není správně umístěn jeho chladič, nebo je stará tepelná pasta. Možná tak budete muset aplikovat novou teplovodivou pastu a připevnit chladič pořádně. Avšak berte na vědomí, že tento tip je užitečný spíše pro ty, kteří si skládali počítač sami.

Přečtěte si více

A další otázka, proč se mi přehřívá notebook?

Příčin přehřívání bývá hned několik. Mezi tu nejčastější patří zejména hromadění prachu vně notebooku. Elektrické součástky v samotném notebooku totiž generují teplo a ventilátory, které jsou uvnitř pak pomáhají prouděním vzduchu samotné součástky ochlazovat na naprosto běžnou teplotu. Může se také zeptat, jak snížit přehřívání notebooku? Pořiďte si chladicí podložku – chladicí podložka buď aktivně chladí pomocí externích větráků, nebo alespoň notebook vyzvedne a umožní snazší cirkulaci vzduchu a lepší vlastní chlazení. V každém případě je chladicí podložka asi nejpraktičtější pomocník při problémech s přehříváním notebooku.

Jak přehřát notebook?

Možná to zvládnete pouhým odfouknutím prachu z větracích otvorů pomocí plechovky stlačeného vzduchu. Pokud máte notebook, díky kterému jsou ventilátory snadno přístupné přes panely, které můžete vyjmout, odšroubovat tyto panely a zvednout ventilátor, abyste mohli prach ještě lépe vyfouknout. A další otázka, jak zastavit přehřívání počítače? Zapněte počítač a osahejte si chladiče. Pokud CPU tvrdí, že má 80°C, a chladič je studený, zřejmě bude problém v přenosu tepla z CPU (od toho je tam pasta). Ověřir se dá zase dotykem, tentokrát v okolí patice, co nejblíže CPU.

Jak přehřát počítač?

Házejte svým notebookem, bouchejte s ním, pokládejte na něj těžké nebo horké věci. Během několika týdnů začnou jednotlivá spojení plastových dílů povrzávat a budete tak moci odstartovat první fázi svého boje za nový počítač. Když to vezmeme v úvahu, jak odstranit prach z notebooku? Klávesnici nejprve zbavte nečistot pomocí štětce a následně použijte stlačený vzduch. Ten foukejte od jednoho rohu ke druhému, abyste si prach zbytečně nešířili do již ošetřených částí. Po vyfoukání stlačeným vzduchem můžete klávesy ještě jednou přemést štětcem.

Jak vybrat chladicí podložku pod notebook?

Ujistěte se, kde/zda má notebook průduchy – aktivní chladicí podložka by měla být umístěna v místě vdechu notebooku. Pokud notebook aktivním chlazením nedisponuje, postačí podložka pasivní. Ověřte možnosti připojení aktivního chladiče – aktivní chlazení vyžaduje většinou jeden volný konektor typu USB-A (nikoliv USB-C). Jak snizit teplotu v PC? Při vysokém zatížení, tedy při provozování výpočetně náročných aplikací, vzroste teplota u některých procesorů až na 95 °C. Pomocí programu SpeedFan však můžete v takovýchto případech zvýšit rychlost ventilátoru a snížit tak teplotu CPU.

Jak snížit teplotu počítače?

Některé levnější stolní počítače nebo počítačové skříně jsou totiž vybaveny pouze jedním větráčkem. Pokud vlastníte takovou počítačovou skříň s jedním větráčkem i vy, pak určitě si do skříně přidejte další větráček. Jeden větráček totiž vždy slouží pro nasávání vzduchu, tj.

By Lenni

Jak snížit spotřebu počítače? :: Jak zabránit sekání počítače?
Užitečné odkazy