Domovská stránka > J > Jak Snížit Spotřebu Počítače?

Jak snížit spotřebu počítače?

Snížení spotřeby nastavením Windows

Stačí mít přehled o funkcích v operačním systému Windows. Kromě zapnutého a vypnutého počítače rozlišujeme ještě několik dalších stavů, jako je například režim spánku. V něm počítač vypne všechny hardwarové součástky, které aktuálně nepotřebuje.

Přečtěte si více

Tak jak zahrat notebook?

Z notebooku před akcí vyjměte baterii, připojte ho na nabíječku a zapněte. Displej otevřete a spodní část notebooku s klávesnicí a elektronikou zabalte pod peřinu. LCD musí zůstat venku. Notebook nemá kam odvádět teplo, přehřeje se, možná kvůli tomu i vypne, ale hlavně je šance, že se zapečou studené spoje. Jak spojit 2 notebooky? Na většině noteboocích použijte tlačítka "Fn" a "F", abyste nastavili použití druhého monitoru, někde bude sloužit tlačítko F4, jinde F10, v každém případě u funkčního tlačítka, které zobrazení aktivuje, najdete symbol dvou obrazovek vedle sebe.

Jak propojit dva notebooky?

Pokud chcete propojit dva počítače, které nemají přístup ke sdílené síti, můžete použít ethernetový kabel a vytvořit tak přímé spojení mezi ethernetovými porty obou počítačů. Některé počítače vyžadují použití speciálního „přechodového kabelu“. Tento kabel je vedený opačně. Pokud jde o to, jak zpomalit větráky v pc? Speedfan je program, který toho umí hodně. Nejčastěji pomáhá regulovat otáčky ventilátoru, tzn. abyste ztišili = zpomalili v pc „větráky“.

Jak odstranit hučení počítače?

Pokud se ventilátor počítače hlasitě otáčí po dobu delší než 20 sekund, může se jednat o problém s ventilátorem nebo může docházet k přehřívání počítače. Upravte nastavení napájení, nechte počítač několik minut vychladnout a pak řešte potíže s hlučným ventilátorem. Jak zlepšit chlazení PC? Odvod tepla se dá řešit také nahrazením klasických ventilátorů na procesoru a na grafické kartě chlazením vodním. To je docela dobré řešení, jen se nesmí zapomenout, že by přece jen nějaký ventilátor měl být v počítači zachován, protože i ostatní součástky potřebují kolem sebe lehký „průvan“.

Pokud jde o to, jak profouknout notebook?

Pokud máte obavy, že byste rozebrat notebook nezvládli nebo si jej při tom poškodili (Jak rozebrat notebook), tak můžete alespoň profouknout chladič a prostor u ventilátoru stlačeným vzduchem. Například: CLEAN IT stlačený vzduch 400ml. Použijete tedy sprej se stlačeným vzduchem. Co dělat když se polije notebook? Jakmile zjistíte, že se vám do počítače dostala voda nebo jiná tekutina, nejdůležitější je ho okamžitě vypnout a odpojit od zdroje energie. Nejrychleji ho vypnete podržením vypínacího tlačítka na zhruba pět vteřin. Z notebooku poté odpojte zdroj a vyjměte akumulátor.

Pokud jde o to, proč mi hučí notebook?

Prašné prostředí velmi zkracuje intervaly nutné údržby ventilátoru a chladiče. No a že nastal čas ventilátor vyčistit pozná zpravidla samotný uživatel. Když se notebook začne nezvykle zahřívat – ventilátor je hlučný a běží na plný výkon.

By George Hamiltonjr

Co chytrý telefon s internetovým připojením umožňuje? :: Proč se mi přehřívá CPU?
Užitečné odkazy