Domovská stránka > C > Co Znamená Bolest V Pravém Podbříšku?

Co znamená bolest v pravém podbříšku?

Bolest v levém podbřišku může signalizovat neprůchodnost střev či divertikulitidu, bolest na pravé straně naopak často značí zánět slepého střeva, onemocnění konečníku, nádory tlustého střeva, ulcerózní kolitidu či Crohnovu chorobu.

Přečtěte si více

Jak se zbavit bolesti v boku?

Pomoc při píchání v boku

  1. Zpomalte tempo běhu, případně pokračujte krokem a zaměřte se na prohloubení bráničního dýchání.
  2. Zastavte po krátkém vydýchání a protáhněte si bok. Vzpažte ruku na té straně, kde Vás píchá, a protahujte ji do dálky.
Jaké orgány jsou na pravé straně? V oblasti pravého podžebří se v dutině břišní nachází játra a žlučník, proto většina bolestí v této oblasti vychází právě z nich. Pochopitelně nesmíme zapomenout ani na přenesenou bolest z dutiny hrudní.

Co se nachází na pravé straně břicha?

Tlak nebo bolest v pravém podžebří může znamenat: problémy se žlučníkem, jeho zánět či žlučníkovou koliku. Bolest se může objevit ve dne i v noci, nemusíte ani udělat dietní chybu. Vedle žlučníku se nachází i játra, ta ale v případě onemocnění většinou nebolí. Co na bolest briska? Co na bolest břicha pomáhá:

  1. Čaj z anýzu a fenyklu.
  2. Čaj z koriandru, heřmánku nebo meduňky.
  3. Odvar z kmínu.
  4. Čajové směsi proti bolestem žaludku a žlučníku.
  5. Teplé nebo studené obklady.

Co bolí na leve strane břicha?

Velmi silná a náhlá bolest břicha na levé straně ohlašuje akutní problém, který často ohrožuje život pacienta. Může jít o zánět slinivky břišní (pankreatitida), vřed žaludku nebo na něj navazujícího dvanácterníku či poruchu sleziny. Jak bolí střeva? Je-li bolest tupá, bodavá až ostrá a přechází ve svíravou bolest na různých místech podbřišku, může jít o střevní chřipku doprovázenou dalšími příznaky (průjem, horečka, zimnice, bolesti svalů, nevolnost). V oblasti pupku nebo nad/pod pupkem se objevují průvodní bolesti appendixu a tenkého střeva.

Co se nachazi v levem Podzebri?

Bolest v levém podžebří

V levém nadbřišku našeho těla se nachází žaludek i slezina, proto bolesti tohoto místa ukazují na onemocnění těchto orgánů. Nelze to však tvrdit stoprocentně, neboť do levého nadbřišku mohou vyzařovat i bolesti odjinud, zvláště ze středního nadbřišku (více viz článek Bolest v nadbřišku).
Když to vezmeme v úvahu, kde bolí břicho? V okolí pupku a nadbřišku

Kolikovitou bolest v oblasti pupku způsobuje střevní obstrukce. V nadbřišku se projevuje bolest žaludku a pankreatu a někdy i žlučníku. Bolest v nadbřišku,vyzařující buď do krku a čelisti nebo do obou horních končetin či zad může být jedním z projevů tzv. gastroezofageálního refluxu.

Co na bolest břicha po jídle?

Na akutní pomoc při bolestech břicha dobře pomohou probiotika, například Saccharomyces boulardii. Vhodné je trávení podpořit psylliem - rozpustná vláknina, která dokáže pomoci metabolismu v době, kdy se žaludek trápí například s nadměrnou konzumací jídla či alkoholu.

By Conway Shobharam

Kde bolí zaražené větry? :: Co je součástí zvukové karty?
Užitečné odkazy