Domovská stránka > P > Proč Aktualizovat Windows?

Proč aktualizovat Windows?

Proč jsou aktualizace důležité

Proč? V aktualizacích jsou totiž kromě nových funkcí, případně úprav grafického uživatelského rozhraní skryty také bezpečnostní záplaty. Ty opravují tzv. zranitelnosti často mnohem dříve, než se informace o nich dostanou na veřejnost.

Přečtěte si více

Co řeší aktualizace Windows a proč jsou důležité?

Aktualizace obecně přinášejí nové funkce a opravy chyb (bezpečnostních i funkčních). Aktualizace jsou v současnosti téměř vždy kumulativní – tzn. každá aktualizace obsahuje vše z předchozí aktualizace + něco navíc. Proč je důležité pravidelně aktualizovat virovou databázi antivirového programu? K dosažení trvalého úspěchu ve středním a dlouhém období vyžaduje virová databáze pravidelné aktualizace, které obsahují informace o nových virech. Pokud je antivirový program neaktualizovaný, představují viry přinejmenším stejné nebezpečí, jako kdyby antivir v počítači vůbec nebyl.

A další otázka, proč aktualizovat?

Jak už jsme nastínili, pravidelné aktualizace nejsou jen o odstraňování chyb. Uživatel často benefituje z nových verzí softwaru. Ty zpravidla, pokud se jedná o větší změnu, přinášejí i nové funkce. Jistě se najdou tací, kteří by nic neměnili, ale pokrokem se posouváme jak my, tak naše možnosti. Co jsou to aktualizace systému? Číslo verze Androidu v zařízení, úroveň aktualizace zabezpečení a úroveň systému Google Play naleznete v aplikaci Nastavení. O dostupnosti aktualizací budete informováni prostřednictvím oznámení. Dostupnost aktualizací můžete také sami zkontrolovat.

Proč nejde aktualizovat Windows 11?

Ujistěte se, že je na vašem zařízení dostatek místa. Vaše zařízení vyžaduje minimálně 16 GB volného místa při upgradu 32bitového operačního systému nebo 20 GB pro 64bitový operační systém. Pokud má vaše zařízení pevný disk s malou kapacitou, budete možná muset vložit USB flash disk, abyste ho mohli aktualizovat. Co dělat když se sekne aktualizace Windows? Jak z toho ven – řešení:

  1. Stiskněte klávesy Ctrl + Alt + Del.
  2. Vpravo dole na přihlašovací obrazovce po stisknutí ikony spuštění počítače (obr. 2) spolu se stisknutým tlačítkem Shift vyberte restartovat.

Co delat když se sekne aktualizace Windows?

Windowsudělat

Jak opravit zablokovanou instalaci ve Windows Update

  1. Stiskněte Ctrl + Alt + Del.
  2. Restartujte počítač pomocí tlačítka reset nebo tlačítka vypnutí a opětovným zapnutím pomocí tlačítka napájení.
  3. Spusťte Windows v nouzovém režimu.
Jak udělat Windows Update? Pokud chcete tuto aktualizaci nainstalovat hned, vyberte Start > Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Windows Update a pak vyberte Vyhledat aktualizace. Pokud jsou aktualizace k dispozici, nainstalujte je.

Kdy vychází Aktualizace Windows?

Až bude aktualizace Windows 10 z listopadu 2021 připravená pro vaše zařízení, bude k dispozici ke stažení a instalaci ze stránky Windows Update v Nastavení. Zvolte si pro stažení aktualizace časový úsek, který vám nejvíce vyhovuje. K dokončení instalace pak budete muset zařízení restartovat.

By Barram

Jak dlouho trva Aktualizace Windows? :: Proč je důležité pravidelně aktualizovat virovou databázi antivirového programu?
Užitečné odkazy