Domovská stránka > J > Jak Funguje Japonština?

Jak funguje japonština?

Základní charakteristikou japonštiny je poměrně složitý zápisový systém. Kombinace dvou slabičných abeced, které slouží pouze pro fonetický zápis jazyka (jednotlivé symboly tedy nezastupují významy, pouze zvuky) je jen jedna část psané podoby japonštiny.

Přečtěte si více

Co znamená Hiragana?

Hiragana (ひらがな – hiragana, 平仮名 – zápis v kandži) je jedno ze dvou (druhým je katakana) japonských slabičných písem (ve slabičném písmu jeden znak představuje celou slabiku a ne pouhou hlásku, i když jsou zde znaky i pro A, I, U, E a O), sestávající ze 46 symbolů (45 slabičných symbolů a písmeno n). Podle toho, kdy se používá katakana? Pro katakanu 片仮名 jsou typické rovné a ostré křivky. Její použití je zaměřeno především na zápis převzatých slov z jiných jazyků, citoslovcí, přepis cizích jmen (s výjimkou čínských a korejských), ale také na zápis některých odborných termínů, názvů zvířat, rostlin apod.

Kolik znaků má katakana?

Katakana (psáno カタカナ v katakaně a 片仮名 v kandži) je jedno ze dvou (druhým je hiragana) japonských slabičných písem (ve slabičném písmu jeden znak představuje celou slabiku), sestávající ze 48 symbolů (47 slabičných symbolů a písmeno n). Když to vezmeme v úvahu, jak je těžké naučit se japonsky? Japonština se často objevuje v čele žebříčků obtížnosti. To by ale rozhodně zájemce o studium nemělo odradit. Japonština především ze začátku mnohé uchvátí svou logickou stavbou a systematičností. Přispívá k tomu hlavně absence několika gramatických kategorií běžných v evropských jazycích.

Tak kde se ucit japonsky?

Celosvětově nejpopulárnější způsob, jak se on-line naučit japonsky. Naučte se japonsky, s našimi hrám podobnými lekcemi vám bude stačit 5 minut denně. Ať už začínáte se základy nebo si chcete procvičit čtení, psaní a mluvení, je vědecky dokázáno, že Duolingo funguje. Kde studovat japonštinu? Kdo do něj touží proniknout, může to zkusit právě studiem na vysoké škole. Vstupenku do světa lepivé rýže a úhledných pagod nabízí v České republice Karlova, Masarykova i Palackého univerzita.

Jak se řekne japonsky dobrý den?

おはようございます。ohajó gozaimasDobré ráno.
おはよう。ohajóDobré ráno. (neformálně)
こんにちは。konničiwaDobré odpoledne./Dobrý den.
こんばんは。konbanwaDobrý večer.
おやすみなさい。ojasuminasaiDobrou noc.
Také, co je to arigato? Arigato Maeve. Děkuji Maeve. Hai. complete loyalty and discretion.

Co je Koničiva?

Konnichiwa is Japanese. Koničiva je japonsky. I have surgery in 42 minutes.

By Joanna Fiqueroa

Kolik Hz má komorní a? :: Jak zapnout FPS ve hře?
Užitečné odkazy