Domovská stránka > C > Co Se Stalo V Roce 1990?

Co se stalo v roce 1990?

13. září – Na návštěvu Československa přijel francouzský prezident François Mitterrand. 20. září – Československo se stalo členem Mezinárodního měnového fondu a Mezinárodní banky pro obnovu a rozvoj v rámci Světové banky.

Přečtěte si více

Co je 20 století?

Dvacáté století je podle Gregoriánského kalendáře perioda mezi 1. lednem 1901 a 31. prosincem 2000. Jedná se o desáté a zároveň poslední století druhého tisíciletí. Kdo pracoval v továrnách? Tovární výroba však přinesla nové problé- my, a to ve vztahu mezi majiteli továren - podnikateli (kapitalisty, buržoazií) a těmi, kteří v nich pracovali - dělníky (proletariátem). Se zakládáním nových tová- ren rostl počet dělníků, kteří pocházeli z řad řemeslnic- kých tovaryšů, městské chudiny a také venkovanů.

Kdy byl vynalezen Internet?

Firma BBN dovezla první dva funkční IMP 30. srpna 1969 na Stanford a 1. října na UCLA v Los Angeles. Historicky první zpráva ARPANETu byla odeslána už 29. Kdo byl předchůdce internetu? Za „otce internetu“ jsou ale považováni američtí informatici Vint Cerf a Bob Kahn. Ti navrhli v roce 1974 TCP/IP protokoly, díky kterým můžeme s internetem komunikovat.

Kdo a kdy začal Internet jako první využívat?

Počátky internetu. Jako první byla dálková komunikace mezi počítači vyvinuta pro poloautomatické vojenské radarové systémy (AN/FSQ-7) a jejich obdobu v automatických rezervačních systémech aerolinií na konci 50. let 20. století. Co lze dělat v BIOSu? Slovíčko základní má zde svoji váhu. BIOS totiž kontroluje velkou část komunikace v počítači a určuje jak se bude chovat ta která komponenta připojená k systému (například procesor, paměti, pevné disky,...). Najdou se ale také komponenty, které jsou na BIOS téměř nezávislé.

Můžete se také zeptat, jak se podívat do biosu?

Při spouštění vašeho počítače můžete stisknutím nějaké klávesy odeslat příkaz ke vstupu do BIOSu. Klávesová zkratka pro vstup do BIOSu může být například DEL, ESC, F11, F2 nebo F10. Pokud jde o to, jak funguje bios? Basic Input/Output Systém (BIOS), je tím článkem celého systému, který propojuje hardware se softwarem. Dalo by se říci, že je tvořen sadou ovladačů základních komponent systému. Na tom, jak budou pracovat mezi sebou jednotlivé díly, závisí celý výkon počítače.

Co je to RAM?

Paměť s náhodným přístupem (Random Access Memory, RAM) je paměť počítače, do které se ukládají informace, které program potřebuje, když je spuštěný. Paměť s náhodným přístupem představuje úložiště dat, které umožňuje přístup k uloženým datům v libovolném pořadí, a to náhodně, nikoli pouze postupně.

By Arleta Hambrecht

Co je to boot? :: Kdy byl vynalezen počítač?
Užitečné odkazy