Domovská stránka > C > Co Je To Boot?

Co je to boot?

Bootování je procedura, která se provede pokaždé, když se počítač zapne, nebo když operační systém skončí svou práci, nebo když je stisknuto tlačítko reset. Jednoduše řečeno, bootování je zavádění (spouštění) operačního systému.

Přečtěte si více

Co to je program?

Slovo program označuje plán, podle kterého se řídí průběh určité události nebo činnosti. Popisuje jednotlivé části či podmínky, ze kterých se celek skládá (v jakém čase, na jakém místě, v jaké ceně mají proběhnout). Co to je multitasking? Multitasking (z angličtiny, multi = mnoho, task = úloha, používán ve víceúlohovém systému) označuje v informatice schopnost operačního systému provádět (přinejmenším zdánlivě) několik procesů současně. Jádro operačního systému velmi rychle střídá na procesoru běžící procesy (tzv.

Jak probíhá start operačního systému?

Co se děje při startu počítače

  1. Nejdříve se aktivuje BIOS (Basic Imput Output System).
  2. Poté započne testování PC.
  3. Následuje kontrola a výpis informací o procesoru, disku, mechanikách, verzi BIOSU, velikosti základní paměti, portů a případně nalezených zařízení Plug and Play.
  4. Teprve nyní nastává start Operačního systému.
Co dělá počítač po zapnutí? Postup startu jádra OS:

převzetí kontroly nad PC, přepnutí procesoru do 32/64bitového režimu. aktivace privilegovaného režimu, který si pro sebe zabere jádro (nikdo jiný ho nemůže používat) detekce a inicializace I/O zařízení připojení souborového systému.

Co to znamená Android?

Android (z řec. andro-eidés, mající lidskou podobu) má více významů: Android (operační systém) – mobilní operační systém chytrých telefonů od firmy Google. Android (robot) – robot, který má vypadat a chovat se jako lidé A další otázka, jak dlouho vydrží android? Dle dat z webu wearesosure lidé mění telefony každých 12-36 měsíců, což tedy odpovídá délce 1 až 3 let. Lidé prý obecně očekávají, že jim telefon vydrží 2-3 roky, což často ovlivňují i nabídky operátorů, kteří telefony dávají k tarifům v podobě splátek na podobnou dobu.

Podle toho, co je to ios systém?

iOS (do června 2010 známý jako iPhone OS) je mobilní operační systém vytvořený společností Apple. Používá se v telefonech iPhone, iPadu, iPodu Touch i v Apple TV. Kde stáhnout Linux? Pro většinu z Vás jasně laický a legrační dotaz,nicméně - Na stránkách www.linux.cz je mnoho odkazů na stažení jednotlivých distribucí,přes které se člověk dostane na jakýsi ftp,kde jsou ke stažení .

Jak získat Linux?

Linux můžete získat několika způsoby. Stáhnout jej webu, koupit v obchodě např. s knížkou nebo zaplatit firmě či živnostníkovi za jeho instalaci a servis.

By Liz

Co jsou sálové počítače? :: Co se stalo v roce 1990?
Užitečné odkazy