Domovská stránka > V > Ve Kterém Roce Se Začaly Objevovat První Www Stránky?

Ve kterém roce se začaly objevovat první WWW stránky?

Na Vánoce v roce 1990 Berners-Lee připravil všechny nutné věci pro fungující Web: první webový prohlížeč (který zároveň byl i webový editor) a první webový server. První webová stránka byla publikována 20. prosince 1990 a popisovala samotný projekt.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jaká je adresa první webové stránky?

Dokumentaci najdete na adrese http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html, dodávala. A právě to byla ona první zveřejněná webová stránka. Tim Berners-Lee ji vytvořil už někdy koncem roku 1990, ale do začátku srpna 1991 byla přístupná jen interně. Kolik webových stránek je denně celosvětově napadeno? Google uvádí, že každý den je celosvětově napadeno 40 000 webových stránek. Není to tedy nic neobvyklého. Významné stránky institucí jsou napadány častěji a nástroje jsou specifičtější, ale v ohrožení je každá stránka.

Můžete se také zeptat, jak funguje www?

WWW umožňuje přenos hypertextových souborů=webových stránek. Funguje na principu klient/server. To znamená: dokumenty jsou uloženy na serverech, ostatní počítače (třeba ten váš) posílají serverům požadavky na dokumenty=stránky, a servery jim vyžádané stránky posílají zpět. Jak na HTML stránky? HTML stránku je velmi jednoduché vytvořit, je to vlastně jen textový dokument. Po kliknutí na Nový soubor zvolíme jazyk, ve kterém chceme kód psát, samozřejmě je to HTML. Ještě zbývá druhý, zásadní krok. Pomocí zkratky Ctrl + S uložíme náš soubor do nové složky, např.

Co je to CSS?

CSS je anglická zkrátka názvu Cascading Style Sheets, což v překladu znamená tabulky kaskádových stylů. Jde o formátovací jazyk, který popisuje způsob zobrazení stránek napsaných v XML, XHTML či v HTML. Lidé se také ptají, co je to značkovací jazyk? Značkovací jazyk (anglicky markup language) je v informatice prostředek k obohacení textu o dodatečné informace – nejčastěji o významu, struktuře a způsobu zobrazování jednotlivých částí textu. Dodatečné informace se vkládají přímo do textu v podobě značek (anglicky tags), příkazů (anglicky commands) nebo direktiv.

Pokud jde o to, jak vypadala první webová stránka na světě?

Web běžel jenom na jedné počítačové síti a i zde si musel svoje místo teprve vydobýt. A tak účel první internetové stránky byl jasný: seznámit kolegy s konceptem a možnostmi nového systému. Na adrese http://info.cern.ch/hypertext/WWW/TheProject.html spustili stránku o WWW. Na této adrese už ji nenajdete. Jak dlouho je internet v ČR? února 1992

256 Fakulty elektrotechnické ČVUT účastnili i zástupci americké NSF. Otec internetu Vint Cerf blahopřeje Česku k výročí: Stalo se tak 13. února roku 1992 a právě tento den můžeme považovat za formální datum připojení Československa k internetu, byť ve skutečnosti jsme byli online už o něco dříve.

Kdy vynalezl první počítač?

První generace

V roce 1944 byl na univerzitě v Pensylvánii ve Filadelfii uveden do provozu ENIAC (Electronic Numerator Integrator And Computer) – první stroj na světě, který měl veškeré architektonické rysy moderních počítačů.

By Joris Stamant

Kdy podle pověsti vznikl Řím? :: Co předcházelo renesanci?
Užitečné odkazy