Domovská stránka > C > Co Jsou Tvarovky?

Co jsou tvarovky?

Tvarovky (obr. 3) jsou části potrubí, které slouží v rozvodu ke změnám směru, průměru, k přechodu na jiný materiál, k připojení odboček apod.

Přečtěte si více

Co znamená označení dn?

Jmenovitá světlost potrubí DN (Diameter Nominal) je hodnota udávající přibližný vnitřní průměr potrubí v mm. Při výpočtech potrubí vždy počítáme se skutečným průměrem části potrubí d (vnitřní průměr). Z jakých materiálu se vyrábí potrubí? Podle velikosti průměru potrubí rozeznáváme TRUBKY (do 60 mm) a TROUBY (nad 60 mm). Trubky a trouby se vyrábějí z kovů, plastů, skla, kameniny, betonu a jiných materiálů.

Když to vezmeme v úvahu, co patří mezi armatury?

Armatura je konstrukční prvek potrubí, jiný než trubka (běžná přímá roura). Jde např. o potrubní spojky, kolena, T-kusy, ventily, kohouty, šoupátka, pojistné ventily, klapky,záslepky apod. Trubky potrubí se zpravidla armaturami spojují nebo zakončují. Kdy používáme lisované spoje? Na základě kalkulace několika konkrétních projektů byly vypracovány modelové výpočty hospodárnosti lisovaných spojů. Tato technologie spojování trubek je efektivní hlavně tehdy, připadá-li u potrubního systému na instalovaný metr trubky velké množství tvarovek.

Jaký průměr odpadního potrubí?

Průměr svislého potrubí je vždy dán množstvím protékajících odpadních vod. Průměr stoupaček tedy závisí na počtu zařizovacích předmětů. Běžné průměry stoupacího potrubí v obytných budovách jsou 100 a 125 mm, v případě velkých rodinných domů nebo administrativních objektů je správnou volbou průměr 150 mm. Také, co ovlivňuje životnost plastových trubek? Vlivy zátěží se sčítají, proto životnost trubky mohou snížit některá neplánovaná zatížení, způsobená třeba neodbornou pokládkou nebo geologickými vlivy (a samozřejmě i jejím poškozením při pokládce nebo během života).

Co znamená DN 80?

V současnosti se Jmenovitá Světlost označuje DN (Diameter Nominal) a znamená vnitřní průměr potrubí. DN (Diameter Nominal) je hodnota udávající přibližný vnitřní průměr potrubí v mm. Při výpočtech potrubí vždy počítáme se skutečným vnitřním průměrem potrubí d. Co znamená DN 32? Značí se nejčastěji skutečným vnějším průměrem D x tloušťkou stěny. Příklad: Plastová vodovodní trubka D32 x 3 má vnější průměr 32 mm a tloušťku stěny 3 mm.

Můžete se také zeptat, kolik je dn?

Jmenovitá světlost
DN
321 1/4
401 1/2
502
4 další řádky

By Nelsen Caborn

Jak se vyrábí plastové trubky? :: Jak ukoncit popis?
Užitečné odkazy