Domovská stránka > J > Jak Se Vyrábí Plastové Trubky?

Jak se vyrábí plastové trubky?

Trubky jsou vyráběny technologií extruze na extruzních linkách. Na počátku linky je extrudér, do něhož je prostřednictvím násypky přiváděn polypropylenový granulát z venkovního zásobníku.

Přečtěte si více

Jak se spojuje potrubí?

Způsob spojení potrubí, provedení odbočky, kolena, redukce, připojení potrubí k armatuře. To jsou základní prvky montáže potrubních rozvodů. Technologií provedení těchto spojů je celá řada. U kovových materiálů jsou asi nejznámější spoje závitové, svarové, pájené. Také, jaký je rozdíl mezi kohoutem a ventilem? Zatímco sedlový ventil reguluje průtok uzavíráním kruhového sedla kuželkou, která se pohybuje šroubem kolmo k ose potrubí, kohout má otočný provrtaný prvek, kolmý k ose potrubí, který se otáčí o 90°.

Co je kv ventilu?

Průtokový součinitel Kvs vyjadřuje maximální průtok ventilem při maximálním otevření a poklesu tlaku za ventilem o 1 bar. Důležité je si pamatovat, že ventily od stejného výrobce se stejnou dimenzí připojení můžou mít různou hodnotu Kvs! Můžete se také zeptat, jaké materiály potrubí lze spojovat technologií lisování? Oblast použití Spojování potrubí z mědi a ušlechtilé oceli lisováním se využívá především v těchto aplikacích: vytápění, stlačený vzduch, voda, technické plyny a média s obsahem oleje. Kombinaci spojení různých materiálů vymezuje norma ČSN EN 806-4 [1] a doporučují ji také výrobci trubek a tvarovek různých materiálů.

Jaké jsou zásady pro odpadní potrubí?

Potrubí musí být vedeno v patřičném sklonu, aby voda volně odtékala samospádem do odpadního (svislého) potrubí. Sklon, který se uvádí, jako minimální jsou 3 %, sklon doporučený 5 %. Sklon je výškový rozdíl na začátku a na konci potrubí. Při sklonu 3 % je výškový rozdíl 3 cm na 1 metr délky potrubí. Podle toho, jaký průměr pe trubky na vodu? Pro vnější rozvody vody se nejvíce využívá PE 100 (studená voda pod 20 ⁰C) a PE 100 RC (varianta se zvýšenou odolností proti mechanickému poškození, vhodná pro vnější rozvody).

Můžete se také zeptat, jaký průměr kg trubek?

Vhodným průměrem mohou být pro rodinný dům KG trubky 110 mm či 125 mm, poraďte se však se svým projektantem. Vždy samozřejmě platí, že průměr trubek nejblíže kanalizaci by měl mít největší kapacitu. Pro usnadnění manipulace může být vhodné potrubí obalit ještě trubkami o větším průměru. Co je dilatace potrubí? Rozdíl teplot při montáži a provozu způsobuje prodloužení potrubí (dilataci) potrubí. Tepelnou dilataci potrubí lze řešit několika způsoby: Využitím kompenzačních útvarů L, Z, U.

Kolik je DN 25?

JMENOVITÁ SVĚTLOST
DN
151/2
203/4
251
4 další řádky

By Bryn Cuddeback

Jaké jsou druhy PC? :: Co jsou tvarovky?
Užitečné odkazy