Domovská stránka > K > Kde Si Koupit Doménu?

Kde si koupit doménu?

Domény nehledejte v regálech v obchoďáku, stejně jako z nich nedělejte vědu. Kupují se (neboli registrují se) přes internet na stránkách poskytovatelů domén. Například Forpsi.com nebo Wedos.cz kde nakupuji i já. Nebo Cesky-hosting.cz/domeny.

Přečtěte si více

Jak si vybrat webhosting?

Zaměřte se na níže uvedené parametry.

  1. Cena. Mnoho podnikatelů se při výběru webhostingu řídí zejména cenou.
  2. Dostupnost. Významným parametrem při výběru by měla být dostupnost.
  3. Velikost prostoru.
  4. Přenos dat.
  5. Kvalitní podpora.
  6. Redakční systém.
  7. Zkušební doba zdarma.
  8. Myslete na zabezpečení
Co znamená koncovka COM? Typicky com (commercial), net (network), org (organisation), gov (goverment) atd. Ceny domén a pravidla registrace se mohou pod různými koncovkami výrazně lišit.

Co je hosting webu?

Doména: Doména slouží k snadnému zapamatování a jednoznačné identifikaci, kde jsou vaše stránky uložené. Hosting: Jedná se o pronajatý prostor na serverech, kde jsou vaše stránky umístěné a zvěřejněné. Co je to doména a kde je umístěna? Doména (neboli doménové jméno) je unikátní textový název, který v internetu zastupuje číselné vyjádření umístění serveru, zvané IP adresa. Internetová adresa v textovém tvaru se pamatuje lépe než čísla - např. adresa 62.168.63.138, která ukazuje na webovou prezentaci domény www.zoner.cz.

Co je to doména prvního radu?

Doména prvního řádu se řadí na nejvyšší úroveň adresy vašeho webu. Často najdete pro doménu prvního řádu označení TLD – Top-Level-Domain. Pro Českou republiku je TLD . CZ, pro Slovensko . Jak vypadá doménová adresa? Doménová adresa je IP adresa, která odpovídá konkrétnímu webu. Pro převádění IP adres na doménová jména slouží DNS (Domain Name System - systém doménových jmen). Číselná adresa je tak snadno převedena na lehce zapamatovatelnou symbolickou adresu.

Co je potreba k prevodu domény?

K provedení převodu budeme potřebovat tzv. Auth-info kód domény (neboli heslo pro převod). Získáte jej od současného správce či registrátora domény, nebo pomocí formuláře na stránkách na stránkách CZ. NIC. Jak zjistit kdo je registrátorem domény? Registrátor je společnost, která umožňuje klientům (osobám nebo firmám) registrovat domény. Registrátor může mít partnery (resellery), kteří pro své zákazníky registrují domény vlastním jménem. Před registrací domény zákazník zjišťuje u registrátora, zda je doména volná.

Jak nastavit DNS zaznam?

Jak DNS záznamy nastavit?

  1. Přihlaste se do Zákaznického centra.
  2. Přejděte do sekce správy domén (Domény (Přehled domén) / Detail domény).
  3. Klikněte na možnost DNS záznamy.
  4. Přidat DNS záznam můžete výběrem typu záznamu a vyplněním požadované hodnoty.

By Deirdra

Jak zjistit jestli existuje email? :: Jak vymyslet název domény?
Užitečné odkazy