Domovská stránka > J > Jak Spravovat Doménu?

Jak spravovat doménu?

Dobrý den, ohledně správy domény se budete muset obrátit na toho, kdo Vám doménu u WEDOS registroval a správa domény je možná z jeho zákaznickém účtu popř. nasdílením oprávněnému uživateli. Jako majitel domény však máte i možnost doménu převést pod svůj účet přes autorizační heslo.

Přečtěte si více

Jak si založit vlastní doménu?

U poskytovatele vašeho webhostingu.

Pokud máte na doméně i webové stránky, tak většina poskytovatelů webhostingu, tam kde máte web uložen, dává možnost si k webu založit e-mailové schránky s vaší doménou. Tato služba většinou bývá zdarma, ale můžete se lišit podle poskytovatele.
Když to vezmeme v úvahu, co je potreba k prevodu domény? K provedení převodu budeme potřebovat tzv. Auth-info kód domény (neboli heslo pro převod). Získáte jej od současného správce či registrátora domény, nebo pomocí formuláře na stránkách na stránkách CZ. NIC.

Co to je doména?

Slovo „doména“ je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno“. Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.) Co znamená přeregistrovat doménu? Při přeregistraci CZ domény se mění její registrátor, tj. poskytovatel, kterému platíte za registraci, provoz a prodloužení domény. Nedochází k žádným jiným změnám – zůstává majitel, DNS servery a její platnost (datum expirace). Přeregistrace je zdarma.

Jak zjistit MX zaznam?

Vyhledání MX záznamu pomocí nslookup

  1. V nabídce Start klepněte na položku Run a do pole Open zadejte příkaz cmd. Spustí se nástroj Command line.
  2. Zadejte do příkazového řádku příkaz nslookup.
  3. Zadejte do příkazového řádku příkaz set type=MX.
  4. Zadejte do příkazového řádku příkaz pantherstudio.cz.
Také, jak zjistit platnost domény? Den expirace domény je možné zjistit ve WHOIS databázi centrálního registru CZ. NIC (www.nic.cz). Stačí pouze zadat jméno domény do pole pro vyhledávání. Datum expirace je uveden ve výpisu detailu domény.

Jak vybrat správný název webu?

názevwebu

5 pravidel, jak vybrat název domény

  1. POJMENUJTE WEB STRUČNĚ, LEČ VÝSTIŽNĚ
  2. MĚJTE NA ZŘETELI ÚČEL PROJEKTU.
  3. VOLTE NADČASOVOU VARIANTU.
  4. NESNAŽTE SE O SVĚTOVOST ZA KAŽDOU CENU.
  5. OBSAZENOU DOMÉNU MŮŽETE ODKOUPIT.
Jak citovat z internetu? Webová stránka - vedlejší webová stránka

Název webového sídla. Další názvy webového sídla [typ nosiče]. Další tvůrce. Místo: nakladatel, datum publikování, datum aktualizace/revize [datum citování].

Také, jaký je rozdíl mezi webem a webovou stránkou?

Web si tak můžete představit jako knihu, která se skládá z jednotlivých listů – webových stránek. Webová stránka je stejně jako celý web vytvářena prostřednictvím HTML, CSS a JavaScriptu či PHP a představuje jeden HTML dokument.

By Pontus Divansh

Co tvori Internet? :: Jak nastavit WiFi jako repeater?
Užitečné odkazy