Domovská stránka > J > Jak Vybrat Doménu Pro Eshop?

Jak vybrat doménu pro eshop?

Čím delší název domény, tím více si toho zákazník musí zapamatovat. Snažte se vybrat takovou doménu, která bude v ideálním případě obsahovat 1-2 slova. Jako příklad uvádím eshop www.vlasova-kosmetika-wella-eshop.cz, která má v názvu domény celkem 4 slova. Délku navíc prodlužují pomlčky mezi všemi slovy.

Přečtěte si více

Jak si vybrat název blogu?

Pokud obsah blogu názvu odpovídá (oficiální blog firmy či produktu, ryze osobní web člověka), je to asi nejlepší volba. Přesmyčka, slovní hříčka, zkratka a složenina obsahující jméno autora, firmy či produktu. Hodí se v případě, že samotné jméno zní příliš obyčejně, nebo ho nechcete tolik zdůrazňovat. A další otázka, kde registrovat firmu? Registraci své firmy uděláte na stránce https://www.firmy.cz/ když úplně dole kliknete na “Přidat svou firmu” a následně se přihlásíte svým seznamovským emailem nebo si vytvoříte nový účet.

Co je potřeba k založení firmy?

Jak si založit firmu v 5 krocích

  1. krok – Sepsání Společenské smlouvy. Zakladatelským dokumentem je v případě více zakladatelů Společenská smlouva.
  2. krok – Složení vkladů neboli základního kapitálu.
  3. krok – Získání živnostenského oprávnění
  4. krok – Zápis do Obchodního rejstříku.
  5. krok – Registrace u finančního úřadu.
Jak si zaregistrovat název firmy? Jak zaregistrovat ochrannou známku

se přihláška ochranné známky podává na Úřad průmyslového vlastnictví, který sídlí v Praze 6 na adrese Antonína Čermáka 2a. Přihláška musí obsahovat obchodní název firmy nebo jméno přihlašovatele a také sídlo či adresu subjektu. Dále pak znění či vyobrazení přihlašovaného označení.

Jak vymyslet obchodní značku?

Skvělý název musí splňovat 8 kritérií:

  1. Je snadno zapamatovatelný?
  2. Dokáží ho lidé vyslovit (je zvukomalebný)?
  3. Vztahuje se k vašemu segmentu?
  4. Odlišuje vás od konkurence?
  5. Vyvolává chtěné asociace?
  6. Nebude vás v budoucnu omezovat?
  7. Máte volnou doménu?
  8. Bude možné získat ochrannou známku?
Pokud jde o to, co to je obchodní firma? Obchodní firma (zkráceně též jen „firma“) je název, pod kterým je podnikatel zapsán v obchodním rejstříku. Skutečnost, že obchodní firma je jen a pouze název (oproti běžnému laickému chápání významu slova), je důležitá pro další výklad.

Jak získat informace o firmě?

VEŘEJNÝ OBCHODNÍ REJSTŘÍK FIREM

Získáte zde informace o majitelích firem i finančních výsledcích. Naleznete jej na adrese www.justice.cz , kde v sekci „Veřejný rejstřík“ zadáte název nebo IČ hledané firmy.
Jak zjistit spolehlivost firmy? Mezi důležité informační zdroje patří také například dlužnické databáze, z nichž největší váhu mají informace o dluzích vůči zdravotním pojišťovnám. Zajímavé a důležité jsou také informace o nespolehlivých plátcích DPH, o exekucích na obchodní podíl nebo o zástavních právech.

Jak pojmenovat kavárnu?

Vaše kavárna se může jmenovat podle ulice, historické památky, domu nebo vesnice, ve které se nachází. Příkladem je Kavárna ve Vile, Muzejní kavárna nebo Kavárna Na Šumavě. Poohlédněte se po okolí. Zapátrejte, podle koho nebo čeho byla pojmenována ulice, kde stojí vaše kavárna.

By Bridie Traverso

Jak vytvořit spouštěcí flash disk? :: Jak vybrat název?
Užitečné odkazy