Domovská stránka > J > Jak Funguje Raid 1?

Jak funguje RAID 1?

RAID 1 (zrcadlení)

Provádí se zrcadlení (mirroring) obsahu disků. Obsah se současně zaznamenává na dva disky. V případě výpadku jednoho disku se pracuje s kopií, která je ihned k dispozici. Podobná technika může být uplatněna o úroveň výše, kdy jsou použity dva samostatné řadiče.

Přečtěte si více

Jak na RAID?

Vytvoření pole RAID na základní desce AMD

  1. Zapněte systém a otevřete BIOS stiskem klávesy „Delete“ v [Pokročilém režimu]
  2. Klikněte na stránku [Pokročilé] a klikněte na položku [Konfigurace SATA]
  3. Klikněte na položku [Režim SATA] a nastavte ji na [RAID],jak je na obrázku uvedeno v poli červená 1.
Jaký je nejlepší RAID? Raid 1 je ideální řešení do 3 disků, u extrémně bezpečných nasazení může samozřejmě být RAID 1 z více než 3 disků, kde s každým dalším diskem v poli roste jeho bezpečnost.

Může se také zeptat, co je spare disk?

Hot spare disk je disk, který je zapojen v Discobolovi, ale není součástí diskového pole RAID. Pokud dojde k výpadku disku, hot spare disk se automaticky do pole začlení a po jeho synchronizaci bez ohrožení datové integrity může opět dojít k výpadku libovolného disku (i třeba nově začleněného disku). Tak který typ raiduu zrcadlí dva disky? RAID 1 (zrcadlení)

Provádí se zrcadlení (mirroring) obsahu disků. Obsah se současně zaznamenává na dva disky.

Jak zapojit RAID 1?

RAID 10 a 01

První dva disky spojíme do pole RAID 1, kdy zrcadlíme veškerá data, kdy data uložena na disku A jsou stejná jako na disku B. Stejný postup je použit pro druhý pár disků, kdy opět data uložená na disku C jsou stejná, jako data na disku D.
Když to vezmeme v úvahu, jak funguje raid do zásuvky? Raid elektrický na polštářky využívá výměnných polštářků, které poskytují ochranu proti hmyzu až po dobu 12 hodin.

Jak vytvořit RAID 1?

Spusťte software Intel Rapid Storage Technology a v horní části ze seznamu možností vyberte možnost Create:

  1. V části Select Volume Type vyberte možnost RAID 1 a klikněte na tlačítko Next:
  2. V nastavení Configure Volume zadejte název, který chcete přiřadit svazku RAID.
Jak aktivovat RAID? Při startu počítače vstupe do BIOSu (většinou klávesou Delete) a v části Integrated Peripheral zkontrolujte režim SATA řadiče. Nastavení najdete pod položkou SATA RAID/AHCI Mode nebo podobnou, kde bude mít jedna z dostupných voleb název RAID. Nastavte tuto možnost a po uložení nastavení restartujte počítač.

Jak zprovoznit RAID 1 pod Windows 10?

Klikněte pravým tlačítkem myší na Tento počítač a vyberte Spravovat. Přejděte do sekce Úložiště | Správa disků. Pokud ještě nemáte disky naformátované, je situace jednodušší – stačí kliknout pravým tlačítkem myši, zvolit Nový zrcadlený svazek, zvolit fyzické disky, které se budou zrcadlit a počkat na vytvoření svazku.

By Meng Ennaco

Co je to JBOD? :: Jaký je rozdíl mezi HDD a SSD?
Užitečné odkazy